IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Джордж получил урок по тенис от Роджър Федерер

16 юли 2019 14 40

Швейцарецът е любимият тенисист на кралския син

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Само преди дни приключи тенис турнирът „Уимбълдън“ във Великобритания. На финала се срещнаха Новак Джокович и Роджър Федерер, които предложиха на публиката едно невероятно шоу, продължило повече от 4 часа.

Победител от гладиаторската битка излезе Джокович и получи купата си лично от херцогинята на Кеймбридж – Кейт Мидълтън. Тя беше на трибуните заедно със съпруга си принц Уилям и двамата наблюдаваха с огромен интерес случващото се на корта. Самата Кейт е патрон на турнира и присъства на няколко двубоя.

Явно не само херцозите на Кеймбридж са фенове на играта. Наскоро беше разкрито, че най-големият им син – принц Джордж, също проявява интерес към спорта. Кейт сподели, че той е имал лична среща с Роджър Федерер, на която швейцарецът е ударил няколко топки с него.

Снимка: Reuters

Съпругата на принц Уилям добави, че Джордж е фен на Федерер и се опитва да тръгне по неговите стъпки. Самият Роджър призна, че такава среща е имало и Джордж се е справил значително добре. Урокът се е провел в бащината къща на Кейт Мидълтън в Бъкълбъри.

 

 

„На тази възраст всичко се свежда до това да удариш топката, както е при моите момчета“, разказва Федерер. Той добави, че Джордж се е справил доста добре и е изглеждал много сладко на корта.

Швейцарецът беше поласкан да научи, че е любимият тенисист на принца, но смята, че това се е породило от факта, че е първият спортист, с когото той се запознава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари