IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеси Нелсън от Little Mix: Исках да се самоубия

12 септември 2019 15 00

Певицата говори открито за интернет троловете

Снимка: Getty

Джеси Нелсън е една от четирите успешни момичета на британската група Little Mix. Тя се запознава със своите колежки по време на X-Factor Великобритания през 2011 година, когато Саймън Кауел ги събира във формация.

Джеси, Пери Едуардс, Джейд Търлоу и Лий-Ан Пинок не успяват да преминат кастингите като соло изпълнители, но веднага щом се сформира Little Mix се вижда, че там е тяхното място. Групата толкова бързо успява да се сработи, че стига до финалите, където печели любовта на феновете, а с това и първото място.

Джеси

Снимка: Getty

Little Mix се превръщат в първата момичешка група, която печели формата. Всичко изглежда, че се нарежда за британките, но зад кулисите историята не е толкова бляскава. В документален филм, излъчен по канала BBC Three, Джеси Нелсън споделя, че коментари, които засягали фигурата ѝ толкова много я наранили, че тя е имала помисли за самоубийство.

Тормозът започнал почти веднага след като певицата и нейните колежки печелят музикалния формат. Джеси споделя, че всички са били много щастливи, когато разбират, че са победители, но щастието ѝ не трае много дълго.

Джеси

Снимка: Getty

„Имах около 101 съобщения във Фейсбук. Най-скорошното беше от непознат мъж, в което се казваше, че аз съм най-грозното нещо, което някога е виждал, не заслужавам да бъда в групата и трябва да умра“, признава Джеси.

Певицата признава, че това силно е разклатило самочувствието ѝ, тъй като преди тези коментари тя е приемала своята визия. „Това беше най-тежкият момент в живота ми. Хората не ме възприемаха като част от групата, а като „дебелата и грозната“.

Джеси

Снимка: Getty

Две години след като печелят шоуто, Little Mix са поканени като гост изпълнители. Джеси признава, че тогава приоритет ѝ е било не участието и професионалните ѝ ангажименти, а отслабването и приемането от страна на околните.

Тя се подлага на диета и сериозни упражнения, за да влезе във формата, която хората желаят от нея. Въпреки това, коментарите не спират и това се отразява още повече върху психическото състояние на певицата.

„Мислех си, че колкото и да отслабна, тормозът няма да престане. Точно тогава ме удари сериозната депресия“. След изпълнението им през 2013-а на сцената на X-Factor, Джеси отново вижда негативни коментари за себе си в интернет, които тотално я сриват.

Джеси

Снимка: Getty

Точно тогава се появяват и мислите за самоубийство, тъй като болката е твърде голяма за преглъщане. „Помня, че отидох в кухнята и взех колкото се може повече таблетки. Тогавашното ми гадже се събуди и ме попита защо плача, а отговорът ми беше, че искам да умра“, признава тя.

За щастие, Джеси е приета в болница след опита за самоубийство и не се стига до фатален край или други усложнения. Въпреки това, на певицата ѝ отнема дълго време да приеме себе си и признава, че е напускала фотосесии на групата, защото не е можела да се гледа в огледалото.

Джеси

Снимка: Getty

Сега певицата стои далеч от социалните мрежи и споделя, че се чувства много по-добре психически и физически. В момента усилията ѝ са насочени към помагане на хора, които изпитват същите проблеми. „Имам тази огромна платформа. Защо да не я използвам, за да покажа на света как социалните мрежи влияят на хората?“.

Джеси признава, че сега е напълно различен човек и въпреки че коментарите са били най-лошото нещо, което ѝ се е случвало, тя се опитва да извлече само позитиви от ситуацията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Мими ( преди 4 години )
Много е трудно когато си закръглен. Хората въобще не те приемат. Сякаш всички трябва да сме еднакви и по калъп. Това е глупаво, но съм го изпитала на собствен гръб. Наистина боли да те обиждат, че си дебел и въпреки, че аз бях дебела, защото имах сериозен здравословен проблем, дори и да обяснявах на хората, че не мога да отслабна по никакъв начин и не съм дебела, защото съм лакома или прочие, никой не искаше и да чуе. Хората искат да ти залепят етикет и да те третират като ***. Много грозно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Детелинка Прасковена ( преди 4 години )
Едно Велико момиче, което показва колко негативни могат да бъдат всички коментари върху един,, различен"човек!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар