IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Дебела си“: Звездите, които трябваше да отслабнат, за да успеят в Холивуд

26 ноември 2019 16 30

Сред тях са Софи Търнър, Дженифър Лорънс и Дженифър Лопес

Снимка: Reuters

Известните личности често са хора, на които завиждаме за добрата визия и перфектното тяло. Смятаме, че при тях нещата се получават лесно и всеки ги харесва. Всъщност обаче истината е далеч по-различна. Някои от най-известните имена в Холивуд са имали проблеми заради теглото си и дори са били заплашени да не успеят в своята сфера.

В тази категория попадат звезди от модата и киното, които са били накарани да загубят няколко килограма, за да получат желаната работа. Много от тях говорят открито за това и за натиска, който са усетили върху себе си.

Ето едни от най-известните личности, които е трябвало да влязат в определени норми, за да успеят в своята сфера.

Дженифър Лорънс

В интервю пред списание Elle през 2017 година, актрисата споделя за „грозната“ и „унизителна“ страна на киното. „Когато бях много по-млада и току-що прохождаща в индустрията, бях накарана от продуцент да загубя близо 7 кг за две седмици“, казва Лорънс.

Лорънс

Снимка: Reuters

Тя признава, че е била накарана да застане чисто гола до още пет други момичета, които са били много по-слаби от нея. „Продуцентката ми каза да гледам голите снимки, за да се мотивирам за диетата ми“, продължава тя. Актрисата твърди, че случаят я е накарал да се чувства като в клетка.

Ричард Мадън

Актьорът от „Игра на тронове“ споделя, че не само жените изпитват подобни проблеми в Холивуд. В интервю за британския Vogue Мадън споделя, че той е бил обличан в корсети, за да изглежда по-слаб.

Мадън

Снимка: Reuters

„Получавал съм много роли, в които трябваше да изгубя няколко килограма и да ходя на фитнес. Това не се случва само на жени, а и на мъже“, признава той пред списанието. Мадън допълва, че киното все повече се опитва да покаже нереалистични пропорции на тялото, но много от актьорите продължават да се подлагат на строги диети, за да получат ролите.

Сам Клафин

Още един мъж споделя за своите неволи, включващи визията и теглото му. Клафин, познат от филма „Аз преди Теб“ признава, че филмовата индустрия сериозно е ударила по самочувствието му и е повлияла на това как се вижда самият той в огледалото.

Сам Клафин

Снимка: Reuters

„Спомням си, когато буквално ми вдигнаха блузата и започнаха да ми дърпат кожата. Казаха ми „Трябва да отслабнеш малко“. В друг случай пък хората ме удряха. Почувствах се като парче месо“, признава той пред The Sydney Morning Herald.

Той допълва, че това го е накарало да се чувства несигурен в себе си, особено когато трябва да участва в голи сцени. „Наистина се вманиачавам. Прекарвам часове във фитнеса и не ям със седмици, за да постигна това, което те искат“.

Дженифър Лопес

Може да изглежда странно, че точно Лопес е имала проблеми с фигурата си. Звездата постоянно показва своите тренировки и перфектна форма, но в началото на кариерата ѝ всичко е било тотално различно.

През 2018-а изпълнителката споделя, че много хора в музикалната индустрия ѝ казали, че трябва да отслабне с няколко килограма. Тя обаче не се поддала на критиките, а вместо това се научила да обича себе си.

Лопес

Снимка: Reuters

„Получавах много критики, но това не успя да ме бутне. Казваха ми, че трябва да отслабна и трябва да правя това и онова, но аз им отговарях, че това е истинското ми аз“, казва Лопес. Тя добавя, че никога не е виждала нещо нередно във фигурата си.

Заради #MeToo: Светлините на много от звездите угаснаха...

Ейми Шуимър

Актрисата често е подлагана на критики и подигравки в социалните мрежи заради теглото си. От интернет нещата се пренасят и на снимачната площадка, където Шуимър е забъркана в парадоксален случай.

Ейми

Снимка: Reuters

През 2015 година актрисата трябва да играе във филма „Trainwreck“, за който притежава част от правата за излъчване. Това обаче въобще не означава, че Шуимър лесно ще получи роля в лентата.

„Беше ми казано, че ако жена в Холивуд тежи повече от 63 кг и бъде показана на екран, това ще развали очите на хората“, признава тя в шоуто „The Jonathan Ross Show“. Тя допълва, че все пак е изгубила нужните килограми, но повече няма да се подлага на такъв тормоз.

Тайра Банкс

Колкото и невъзможно да звучи, и Тайра Банкс попада в тази неприятна класация. Моделката признава пред Business Insider, че е понасяла критики заради теглото си и била засипвана с нереалистични килограми, които е трябвало да постигне.

Банкс си спомня, че по време на Модната седмица в Милано преди много години, дизайнер я нарекъл „твърде голяма“. Всичко това се случва пред очите на майка ѝ и тогава е получила и списък с дизайнери, които отказали да работят с нея.

Тайра

Снимка: Reuters

„Започнах да плача и попитах майка си какво да правя. Диета? Тренировки два пъти дневно? Салата за закуска, обед и вечер?“, питала се младата моделка. Тогава обаче майка ѝ се намесва и казва, че тя никога няма да позволи на детето си да гладува заради модната индустрия.

Сексуалният тормоз в Холивуд вдъхнови Дженифър Лорънс

Дженифър Анистън

През 1996 година в интервю за списание „Rolling Stone“, актрисата от „Приятели“ споделя, че агентът ѝ е бил този, който ѝ е казал жестоката истина. „Каза ми го направо: Гадната страна на Холивуд е, че не получаваш роли, ако си пълен“, признава тогава Анистън.

Анистън

Снимка: Reuters

Затова тя губи близо 13 кг преди да се появи на прослушване за ролята на Рейчъл в легендарния ситком. Тя признава, че тогава е вярвала, че това е единственият начин да получи работата.

Софи Търнър

Актрисата от „Игра на тронове“ израства под светлината на прожекторите. Крехката ѝ възраст обаче не я спасява от критиките, засягащи теглото ѝ. Докато снима сериала, Търнър започва да качва килограми заради проблеми с метаболизма.

В същото време актрисата се опитва да получи и други роли, с които да продължи своята кариера в киното. Теглото ѝ обаче се оказва пречка и много от студиата отказват да работят с нея. Това кара Търнър да започне да ходи на терапия, за да се справи с напрежението.

Търнър

Снимка: Reuters

„Хората постоянно ти казват, че не си достатъчно добър и не изглеждаш достатъчно добре. Смятам, че е необходимо да имаш човек, с когото да можеш да поговориш и той да ти помогне да преминеш през този период“, казва тя пред „Marie Claire Australia“.

Холивудска мелачка: От „Сам вкъщи“ до сам с дрогата

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари