IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евдокия Попадинова – футболът не е само за мъже (ВИДЕО)

4 януари 2017 12 00

Тя е само на 20, а вече шампионка в Америка

Кадър: Bulgaria ON AIR

Кадър: Bulgaria ON AIR

Напоследък българският футбол не ни носи особена радост, трибуните са празни, а националният отбор наниза няколко срамни загуби. Но пък продължаваме да бълваме таланти, и то не само при мъжете.

Тя е едва на 20, но вече е шампионка по футбол в Америка. Първата българка, играла в Английската висша лига – Евдокия Попадинова, продължава да прославя България – спечели титлата за дебют на американското футболно първенство.

„Като започнах с момчетата, видях, че футболът ми е най-голямата страст. И с други спортове съм се занимавала, но не е същото като да отидеш на терена – да усетиш миризмата на тревата. Станахме първи в цялата страна, а Америка е доста голяма страна“, коментира футболистката пред Bulgaria ON AIR.

Родената в Хаджидимово Евдокия поема по дългия път към успеха. Бившата състезателка на Спортика Благоевград спечелва студентското първенство на САЩ със своя отбор Нортуестърн Охайо. Освен трофея обаче Евдокия получава друго признание – това за дебют, едва 4 месеца след като стъпва в страната на неограничените възможности.

„Беше ми много трудно, не мога да го крия, защото чувах какви ли не думи за мен. Никога не съм помисляла да се откажа заради това какво казват за мен. Такъв човек съм аз. Не ми пука как изглеждам. Особено като бях много мъничка, изобщо не ми пукаше как изглеждам, важни за мен бяха тренировките“, сподели Евдокия.

Лондон Бийс и Бристол академи са само стъпалото към осъществяването на голямата американска мечта. В университета на Нортуестърн Охайо Попадинова учи спортен мениджмънт и продължава своята футболна кариера.

„Толкова много съм влюбена във футбола, че не мога да си помисля за момента, в който няма да мога да тренирам футбол“, каза тя.

Участието в шампионата на университетите е последната крачка преди бленуваната Мейджър сокър лига – най-престижното първенство по футбол за жени в света.

„Най-голямата ми мечта е да играя в професионалната лига в Америка. Знам, че ще е много трудно това, но ще дам всичко от себе си, пък каквото стане!“, заключи футболистката.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари