IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доброто или лошото момче?

7 юли 2015 11 40

Изборът, който всяка жена рано или късно трябва да направи

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Животът постоянно ни среща с най-различни хора, от които научаваме по нещо ново. Дали за добро или лошо, принципът проба-грешка е сред най-разпространените методи, които създават характера и обострят преценката ни.

Учим се да разпознаваме различните типове хора от съвсем малко и да пестим евентуалната загуба на време в отношенията. Наскоро в приятелски кръг се засегна темата за избора, с който жените рано или късно се сблъскват.

Говорим за идеалите за мъже и всички критерии, на които трябва да отговаря силната половинка. Открихме една зависимост или по-скоро сходна ситуация, в която са изпадали всички – изборът между лошото момче и доброто момче.

Не стига, че е достатъчно трудно да намерим един мъж, ами и се налага да избираме между съвсем различни хора, които ни привличат по различен начин.

Когато сме изправени пред дилема за лошото момче и доброто момче, кое е правилното решение? Кой от тях си заслужава и кога съжаляваме за избора си?

Лошото момче

Обикновено, този тип е всичко, за което емоциите ни милеят. Непредсказуем, понякога мил, понякога груб и изключително непостоянен – чертите, които събуждат във всяка жена желанието да получи това, което не може. Точно когато решим да се откажем и си кажем, че чашата преля, той прави нещо мило и отново събужда чувствата ни. Същевременно, всяка среща с него е като ново приключение, с което откриваме нови възможности в самите себе си.

Харесва ни мистичният му чар и мъжествеността, които по никакъв начин не могат да се сбъркат. Чистата емоция, свързана с желанието да опитомим „звяра“, ни подтиква да преследваме лошото момче. Тънкият момент при този тип отношения е границата между подсъзнателните причини, които ни стимулират. Невинаги съумяваме да преценим дали го харесваме наистина или просто искаме да докажем пред себе си, че можем да се справим с такъв характер.

Истината е, че до голяма степен в това наше деструктивно поведение се таи примерът от приказките и легендите – невъзможният лош тип, който магически се влюбва в нас и от днес вече се променя. Разбира се, ексклузивно за нашата личност. Действителността говори друго. Този „феномен“ на промяна рядко се случва. А дори и да има леки промени, те или са незначителни, или временни. Точно в това се крие и деструктивният елемент на тези отношения – влагаме време и усилия, хабим нерви без да виждаме постоянни резултати, и колкото и да си казваме, че малките признаци на добро отношение са факт, те трудно остават за постоянно.

Лошото момче ни привлича, защото е такова и вероятността да се промени първо, че е малка, второ, че е възможно да се изгуби точно тази първична магия, която ни привлича. Въпреки това тичаме в обятията му в момента, в който ни се обади и после се мразим за това.

Доброто момче

Той е този мъж в живота ни, който ни дава сигурност и без съмнение може да ни направи щастливи. Образован, възпитан, мил и добър, този тип от силния пол е идеалната половинка в живота ни. На теория. Когато сме изправени пред избор между двамата, в действителност трябва да решим дали да дадем свобода на емоциите или на разума.

Да, няма да ги има дългите дни тишина, с които лошото момче ви „дарява“ редовно. Ще знаете къде е, с кого е и му вярвате безрезервно, че няма да направи някоя глупост. Съобразява се с вас, уважава ви и ви отваря вратата. Както каза една приятелка: „Ако можеше да взема физическото привличане от лошото момче и да го добавя към доброто, то това щеше да е бъдещият ми съпруг!“ Уви, не може.

Оказва се, че изборът ви зависи изцяло от това, на какъв етап от живота си сте. Ако сте в разгара на младостта и искате просто да се забавлявате, то лошото момче е за вас. Фактът, че няма да инвестирате толкова много чувства и ако успеете да не се привържете, то той е идеалната „партия“ за забавление. Ако искате наистина сериозна връзка и изберете доброто момче, то имайте предвид, че страстта рядко идва с времето. И в двата случая, трябва да направите компромис.

Въпросът тук е кое си заслужава повече – сигурността или емоцията?

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари