IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готови, старт! Подготовката на Коледа

25 ноември 2011 12 10

Тази година подготовката за Коледа ще я започнем още от средата на ноември без ни най-малко притеснение, че е рано

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Да, да, да. Тази година подготовката за Коледа ще я започнем още от kрая на ноември без ни най-малко притеснение, че е рано.

Не, нямаме предвид коледното ядене, а подготовката на подаръците, украсата и организирането на всички малки джудженца и снежковци, които ще внесат онова усещане за магия, което търсим всички в края на годината.

Причините за подраняването ни обаче нямат нищо общо с чудесата, а са съвсем прагматични.

По-малко разходи. Ако искате нова червена покривка, зелени салфетки или комплект чинии в златисто, сега е времето да ги купите.

Само след две седмици цените на всичко, което има и най-малка връзка с Коледа, ще бъде по-скъпо.

Повече творчество. Ако започнете сега, ще имате достатъчно време да подготвите украсата на дома си точно такава, каквато сте си я представяли.

Направете си списък с необходимите неща и започнете да си ги набавяте полека-лека – покривка, нови салфетки и комплект за сервиране, а защо не и няколко червени възглавнички за дивана.

Можете да поръчате и по интернет – има достатъчно време доставката да бъде осъществена.

Времето няма да ви притиска и ще успеете да осигурите коледна украса дори на крушката в хладилника.

Повече внимание за близките. Признайте, че миналата Коледа купихте на всичките си баби еднакви покривки за маса, защото нямахте време да помислите коя на какво би се зарадвала.

И ако бабите не се сърдят много, това не стои така с гаджетата, съпрузите, децата и приятелките.

Отделете за всеки близък човек по един ден, в който да мислите само за него и нещата, които той обича.

Така ще имате време да измислите, потърсите и намерите най-подходящото за всеки.

Ще имате време и да опаковате всичко така, както само джуджетата на дядо Коледа могат – с вкус и внимание към детайлите.

Така, когато празниците наближат, ще стоите с чаша горещ шоколад в ръка, ще гледате как снежинките тихо се трупат и ще се наслаждавате истински на празниците.

КоментариКоментари