Ясно е, че ако сте любители на кулинарното изкуство и сте поканили гости на Нова Година ще се подготвите умело за вечерта. Все пак решихме да ви предложим една лесна рецепта за предястие, с което гостите ви да започнат докато още не сте сервирали основните ястия или пък да похапват като мезе в навечерието на Нова Година. Това са малки хапки със сирена и подправки, които ще се харесат на цялото ви семейство.
Необходими продукти:
1 чаша вода;
1/2 чаша разтопено масло;
1 чаша брашно;
1/2 чаена лъжица чесън на прах;
4 яйца;
1 1/2 чаши ситно настърган пармезан /може и друго твърдо сирене, например азиаго/;
1/2 чаша ситно нарязана червена чушка;
1/2 чаша ситно нарязан пресен босилек;
1 щипка сол;
½ чаша настърган кашкавал;
Инструкции за приготовление:
Изплакнете чушките и пресния босилек и ги нарежете. Изсипете брашното, чесъна и солта в купа и започнете да загрявате предварително фурната на 200 градуса.
Снимка: landolakes.com
Сипете водата в тенджера, добавете маслото и оставете сместа да заври на котлона и маслото да се разтопи (след около 6-8 минути). След това свалете от котлона тенджерата и добавете брашното, чесъна и солта.
Снимка: landolakes.com
Разбъркайте тестото - ще получите много лепкава смес. След това добавете едно яйце и продължете да бъркате сместа на слаб котлон и така докато сложите всичките четири яйца.
Снимка: landolakes.com
След като ги добавите тестото трябва да стане с гладка субстанция и тогава можете да добавете пармезана.
Снимка: landolakes.com
След това добавете чушките и босилека. Ако в краен случай нямате пресни чушки и босилек, можете да персонализирате рецептата с други ваши любими подправки – чубрица, праз лук и т.н.
Снимка: landolakes.com
След това направете от тестото малки топки с помощта на лъжицата и ги подредете върху тавата. Поръсете всяка топка с малко настърган кашкавал, а след това сложете тавата във фурната.
Снимка: landolakes.com
Печете хапките не повече от 20 минути, докато станат златисти на цвят. След това ги извадете от фурната и ги сервирайте веднага докато са още топли.
Снимка: landolakes.com