IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусен ордьовър за новогодишната трапеза

30 декември 2012 08 24

Хапки с пармезан

Снимка: landolakes.com

Снимка: landolakes.com

Ясно е, че ако сте любители на кулинарното изкуство и сте поканили гости на Нова Година ще се подготвите умело за вечерта. Все пак решихме да ви предложим една лесна рецепта за предястие, с което гостите ви да започнат докато още не сте сервирали основните ястия или пък да похапват като мезе в навечерието на Нова Година. Това са малки хапки със сирена и подправки, които ще се харесат на цялото ви семейство.

Необходими продукти:

1 чаша вода;

1/2 чаша разтопено масло;

1 чаша брашно;

1/2 чаена лъжица чесън на прах;

4 яйца;

1 1/2 чаши ситно настърган пармезан /може и друго твърдо сирене, например азиаго/;

1/2 чаша ситно нарязана червена чушка;

1/2 чаша ситно нарязан пресен босилек;

1 щипка сол;

½ чаша настърган кашкавал;

Инструкции за приготовление:

Изплакнете чушките и пресния босилек и ги нарежете. Изсипете брашното, чесъна и солта в купа и започнете да загрявате предварително фурната на 200 градуса.

Снимка: landolakes.com

Сипете водата в тенджера, добавете маслото и оставете сместа да заври на котлона и маслото да се разтопи (след около 6-8 минути). След това свалете от котлона тенджерата и добавете брашното, чесъна и солта.

Снимка: landolakes.com

Разбъркайте тестото - ще получите много лепкава смес. След това добавете едно яйце и продължете да бъркате сместа на слаб котлон и така докато сложите всичките четири яйца.

Снимка: landolakes.com

След като ги добавите тестото трябва да стане с гладка субстанция и тогава можете да добавете пармезана.

Снимка: landolakes.com

След това добавете чушките и босилека. Ако в краен случай нямате пресни чушки и босилек, можете да персонализирате рецептата с други ваши любими подправки – чубрица, праз лук и т.н.

Снимка: landolakes.com

След това направете от тестото малки топки с помощта на лъжицата и ги подредете върху тавата. Поръсете всяка топка с малко настърган кашкавал, а след това сложете тавата във фурната.

Снимка: landolakes.com

Печете хапките не повече от 20 минути, докато станат златисти на цвят. След това ги извадете от фурната и ги сервирайте веднага докато са още топли.

Снимка: landolakes.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари