250-300 гр. обикновени бисквити се смилат заедно със 120 гр. разтопен маргарин (разбира се, най-добре нискомаслен).
Сместа се разпределя в кръгла форма за торта 18-20 см. или тава, като се покриват и част от стените й и хубаво се натиска с шпакла, за да излезе въздухът на бисквитенте трохи.
С миксер се разбива 300 гр. извара с 2-3 с. л. прясно мляко, 1 пакетче суха сметана, 1/2 ч.ч. кисело мляко и 1 пакетче ванилия.
Добавят се 3 разбити яйца и се разбърква. Разтопява се 100-120 гр. шоколад с 1 с.л. прясно мляко и се добавя при изварената смес заедно със ситно настъргана кора от 1/2 портокал.
С нея се покрива бисквитеният блат.
Пече се в предварително загрята фурна при 180 С за 30-40 минути.
Сервира се добре охладен. Може да се украси с настъргани орехи и резенчета портокал.