IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обратно коледно броене

15 декември 2008 09 11

Остават точно десет дни. Ако и ти нямаш търпение като нас, разпредели задачите по дни, за да си в коледно настроение още от днес

Две коледни играчки до монитора и коледното настроение е на линия. Снимка: Tialoto.bg

Две коледни играчки до монитора и коледното настроение е на линия. Снимка: Tialoto.bg

Светкавичен поглед към календара показва, че до Коледа остават точно десет дни.

Като се има предвид, че осем от тях са работни, напълно разбираемо е защо повечето сме оставили коледното настроение „за после“.

Вижте, не може така. Коледа не трябва да е само три дни, които ще минат толкова бързо, колкото и лятната ни отпуска преди няколко месеца.

Празнично-зимното настроение трябва да е поне десетина дни, за това разпределихме „празничните задачи“ в оставащото до Коледа време така, че да ни е хубаво празнично на всички, без да ни домързява съвсем да работим.

Свършването на коледни задачки предварително ще ви избави и от Голямата лудница на 23 и 24 декември, а какво по-добро от това.

15-17 декември

Началото на седмицата е чудесно време за ходене за подаръци. Моля ви, не оставяйте всичко за последния момент, защото цялото тичане ще ви струва много нерви и вероятно повече пари.

Направете си списък с нещата, които искате да вземете и на прибиране от работа пообиколете магазините.

Всички останали ще го направят в идващите събота и неделя и по магазините ще е Голямото бутане и блъскане.

18-20 декември

Колкото и пъти да си говорихме за умереното ядене по време на празниците, на всички ни е пределно ясно, че ще има много готвене, най-малкото заради обичая на Бъдни вечер да има седем постни ястия.

Направете си списък (да, пак списък, защото помага за вкарване на мислите в ред, а и няма да купувате излишни неща) с всички необходими продукти, които ще ви трябват и спокойно напазарувайте без страх, че някой ще ви измъкне корите за баница от ръцете.

21-22 декември

Първа важна задача за почивните дни е украсяването на къщата, ако вече не сте я свършили тая работа, нетърпеливи да дойде Коледа.

Според прогнозата за времето тогава трябва да завали и сняг, така че ще е съвсем празнично.

Коледните песнички са изключително важни, ние от сутринта сме с Bon Jovi и Марая Кери, нищо че още не сме сложили и половин гирлянд по мониторите.

Ах да, украсяването на офиса щяхме да забравим – още днес, за да ви е празнично през цялата дълга шестдневна работна седмица.

А най-добрият начин за създаване на коледно настроение е да ни разкажете на Info@tialoto.bg как тече при вас празничната истерия - украсяването, рецептите, идеите за подаръците. Хайде, чакаме ви, а наградите после са от нас.

КоментариКоментари