IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честна скаутска. Тази година ще изпълня всичките си обещания

23 декември 2008 12 30

Мария Ангелова има какво да ви каже по повод Новогодишните обещания

Превърни се в най-хубавия подарък за всички около теб! Снимка:CB

Превърни се в най-хубавия подарък за всички около теб! Снимка:CB

Днес една прекрасна дама ни направи приятна изненада, като ни писа за неща, за които от около месец само се самонавиваме да ви говорим.

Става дума за Коледно-Новогодишните обещания, в които се заричаме всяка година между 24 и 31 декември.

Толкова сладко, точно и ясно е писмото на Мария Ангелова, че няма как да не ви го покажем в оригинал.

Ето го и него:

Повече от ясно е, че списъкът с новогодишни обещания се прави с една-единствена цел – да не се спазва.

Ентусиазмът при съставянето му постепенно се измества от “Нямам време за такива неща”, “Май бях пийнала повечко греяно вино, докато писах този списък” и “Точно тази точка ще влезе в списъка за догодина!... И тази... и тази...”.

Има обаче някои неща, които трябва да направиш, независимо дали ги има в списъка или не.

А най-добре да ги има и списъкът да е залепен на видно място, за да ти се набива на очи непрекъснато и да подлага на изпитание волята и съвестта ти. (Последното изречение го променихме малко обаче, бел.ред.).

Ще откажа цигарите

Никой не е казал, че списъкът трябва да е лесен за изпълнение. Но състарена кожа, пожълтели зъби и сутрешна кашлица са все неща, без които ще се справяте доста по-добре.

Ще се храня здравословно

Все си обещаваме, че ще оставим завинаги чипса, огромните количества газирани напитки и ще престанем да опустошаваме цели шоколади на един дъх.

От опит мога да кажа, че най-трудно е първите 3-4 дни, когато ти се струва, че не можеш да живееш без чипс. А после се чувстваш толкова добре от купищата полезни вещества в организма си, че се чудиш как въобще си го яла.

Ще спестявам

Хубавото на спестяването е, че предпазва от куп ненужни разходи, като например четвърта жълта блуза с къс ръкав и не-знам-кой-подред черен панталон.

Набележи нещо хубаво, което ще си купиш с едногодишните си спестявания, а ако нямаш нужда от нищо материално – подари си екзотична екскурзия с любим човек.

Ще се усмихвам повече

Чували сме, че ако се усмихнеш 5 пъти насила, шестият ще бъде от сърце. Вярно е!

Няма нищо по-хубаво от един жизнерадостен, вечно усмихнат човек. Превърни се в най-хубавия подарък за всички около теб, лесно е.

КоментариКоментари