IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледно настроение за хлапета

3 декември 2009 10 40

Всеобщо забавление поне за час - а резултатът е супер сладък и забавен

Не е ли голям симпатяга? Снимка: Xmas

Не е ли голям симпатяга? Снимка: Xmas

Както животът си тече спокойно и нормално, изведнъж настъпва коледната лудост и всички започваме да тичаме като побъркани. За подаръци, картички, елха и украса, вкусотии...

Е, тази година сме решили да го "караме спокойно" и да пропуснем откачането по Коледа, или поне да трансформираме лудостта в творческа енергия и мислене.

Вече задружно решихме, че тазгодишните празници ще бъдат по-нетрадиционни и още преди една седмица започнахме да събираме зелени бирени бутилки за елхичка.

За да продължим в същия "направи си сам" дух, взехме още едно решение.

Вместо да купуваме картички, ще си ги направим сами, с помощта на децата около нас. Става и с братчета, и с племенници, можете да се обърнете и към съседските дечица.

За картичката със симпатичната физиономия на Дядо Коледа ви трябват следните неща:

1. Разходка до книжарницата за зелен картон и червена хартия (формат А4 е подходящ), лепило (за препоръчване стик) и темперни бои.

2. Две чаши ароматно какао, коледни песнички, тип "Над смълчаните полета" и "С червените ботушки" и широка усмивка на лицето. Най-добре по време на мързелив неделен следобед.

Вземете зеления картон и го сгънете на две от широката страна. Изрежете от червената хартия шапката на Дядо Коледа, може и във формата на триъгълник, и я залепете внимателно върху картичката, като оставите достатъчно място за брадата.

Намажете добре дланта на лудеещото покрай вас дете с бялата боя и я "отпечатайте" върху картичката. Това ще е брадата. С останалите бои нарисувайте бузките, нослето и очите, както е показано.

Темперните бои не са опасни, когато не се ядат, а и се измиват лесно с вода, така че за това не трябва да имате притеснения.

Оставете да изсъхне добре.

Друг вариант е да вземете миналогодишните картички, да изрежете интересните елементи (звезди, елхички...) от тях и да ги използвате за направата на нова картичка. Ще ви трябва само хубав цветен картон за основа и лепило.

Приятни творчески часове от нас. Най-малкото децата ще са страшно доволни.

КоментариКоментари