IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да кажете истината за Дядо Коледа на детето си?

21 декември 2019 16 30

Изчакайте да е готово и действайте тактично

Снимка: Pexels

Дядо Коледа е един символ, който превръща детската Коледа в нещо магическо, Той е човекът с подаръците и малчуганите нямат търпение да се срещнат с него, за да получат желаните играчки. Уви, ние възрастните знаем, че той не съществува. И идва момент, в който трябва да проведем разговора с нашето дете и да му обясним истината за този митичен образ без да съсипем представите му за Коледа. Възможно ли е?

1. Кажете на детето си, когато е готово

Няма точна възраст, в която децата се сблъскват с истината за Дядо Коледа, затова тя не е критерий. Ще разберете, че детето ви е готово да разбере, когато то самото започне да се съмнява и да задава въпроси. Много често те са провокирани от това, което е чуло от други деца или възрастни.
Ако то само ви попита дали наистина Дядо Коледа съществува, не му пестете истината. Тъкмо ще започне да иска по-реалистични подаръци и ще ви облекчи!

2. Бъдете съпричастни и отговорете на емоциите му

Дори да подозира, че Дядо Коледа не съществува, има вероятност вашият малчуган доста да се разстрои след като научи истината. Бъдете до него, утешете го, уверете го, че нищо няма да се промени в неговия живот и ще получи желаните подаръци. Също така не забравяйте да го помолите да си мълчи и да не издава истината пред други деца.

3. Нека то се превърне в Дядо Коледа

Лесен начин да помогнете на детето си да се справи с истината е като му дадете властта то самото да стане Дядо Коледа. По празниците хората са много по-щедри и благодарни, ориентирани благотворително.
Заедно направете дребни подаръчета и нека то само ги разнесе – на други деца, на нуждаещи се или дори на роднини. Когато то усети, че прави нещо велико и магическо, ще може много лесно да преживее липсата на реалния Дядо Коледа.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари