fallback

Мариновани тиквички – как да ги приготвите?

06 August 2020 08:40

Хрупкави и вкусни, те са идеалното мезе

Тиквичката е един от зеленчуците, които обожаваме да консумираме през лятото. Най-често ги приготвяме пържени или на фурна, овкусени с чесън, копър. А в допълнение към тях някои похапват студено кисело мляко.

Ако ви се приядоха тиквички със сос, може бързо и лесно да си ги приготвите, но ако искате да съхраните зеленчука за зимата, то тогава трябва да ги сложите във фризера или пък да ги мариновате. Днешната ни рецепта е именно за второто.

Ето и необходимите продукти:

Pixabay

– 3 кг тиквички; – 6 с. л. захар; – 12 скилидки чесън; – 6 с. л. сол; – 6 стръка пресен копър; – 6 броя дафинов лист; – 3 броя листа от хрян; – 4 л вода.

Как да приготвите мариновани тиквички?

Измивате хубаво тиквичките и ги нарязвате на кръгчета, без да ги белите. Ако са по-големи, семената им се изрязват.

Слагате подходящ съд на котлона и кипвате водата със солта, захарта, подправките, като накрая добавяте оцета.

Взимате бурканите, които сте приготвили и на дъното на всеки поставяте по скилидка чесън, малко копър, хрян и дафинов лист. После нареждате кръгчетата тиквички плътно, но оставяте малко място за маринатата, с която ги заливате.

Бурканите се затварят хубаво и се стерилизират като врат за около 7-10 минути. После се изваждат и обръщат с капачките надолу.

Пробвайте рецептата ни, продуктите за която ще откриете ТУК.

Pixabay

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
мариновани тиквички мариновани тиквички рецепта как да мариноваме тиквички марината за тиквички тиквички рецепти
1 коментара
fallback