IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Супа от тиквички

18 януари 2020 10 30

Топъл обяд за студената събота

Istockphoto

Сигурни сме, че сте очаквали с нетърпение уикенда, за да си лежите под пухкавото одеяло и да почивате. Но преди да се изтегнете на дивана и да си направите следобеден филмов маратон, трябва да приготвите нещо топличко и вкусно за обяд.

Все пак, за да не си губите свободното време в кухнята, ви трябва някоя лесна рецепта. В случай, че ядете само пилешка супа на работа, днес ви даваме друго предложение – да си сготвите зеленчукова, с тиквички.

Какво ви е необходимо за рецептата, предоставена ни от готвача Иван Савов:

– 3 тиквички;
– 2 моркова;
– 1 глава лук;
– 2 – 3 скилидки чесън;
– копър;
– сол, пипер и олио на вкус.

За застройката:

– 1 яйце;
– 2-3 супени лъжици кисело мляко.

нарязани тиквички

Pixabay

Начин на приготвяне:

Нарязвате на кубчета морковите. Наситнявате чесъна. Всичко запържвате в тенджера, където слагате малко олио. После изсипвате тиквичките, нарязани на кубчета и ги оставяте за около 5-6 минути.

Добавяте около литър вода и слагате подправките на вкус.

Супата трябва да ври около 20 минути.

Накрая приготвяте застройка – разбивате яйцето с малко кисело мляко. Добавяте по малко от горещата струя към сместа и бъркате, за да не се пресече. След като изравните температурата, отново бавно прибавяте към супата и бъркате.

Да ви е сладко!


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари