IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Масленки като от едно време

5 януари 2020 10 30

За лежерния уикенд

Istockphoto

Спомняте ли си какви сладки и курабийки ни правеха нашите майки и баби, когато бяхме малки? Едно време нямаше такова разнообразие от готови десерти и в много къщи ухаеше на прясно изпечени тестени изделия през уикенда.

Домашно приготвените масленки, които присъстваха на масите ни за всеки рожден ден или друг празничен повод, се топяха в устата и изчезваха бързо, защото бяха невероятно вкусни. Именно за тях е днешната ни рецепта, предоставена ни от готвача Иван Савов. Изпечете си ги в някой от почивните дни, за да си подсладите кафето или чая.

Необходими продукти:

– 250 грама свинска мас;
– 200 грама пудра захар и още малко за овалване;
– 350 грама брашно;
– 1 яйце;
– 2 пакетчета ванилия.

Начин на приготвяне:

Загрявате леко маста, която може да си купите от по-големите хранителни магазини. Изсипвате я в подходящ съд за правене на тесто и към нея добавяте яйцето и пудрата захар. После по малко сипвате от брашното и бъркате с миксер или лъжица.

масленки IStock

IStock

Става меко тесто, от което оформяте малки топчици. Нареждате ги в намаслена тава и печете на 180 градуса за около 15-20 минути (зависи от фурната).

След като са готови и изстинат, овалвате всяко топче в пудра захар.

Пробвайте рецептата, да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари