IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пироги – как да ги приготвим?

16 юли 2020 14 40

Вкусна закуска за почивните дни

Снимка: iStock

Пироги, известни още като varenyky, са пълнени кнедли, приготвени чрез увиване на безквасно тесто около чубрица или сладък пълнеж и готвене във вряща вода или пържене на тиган.

Типичните пълнежи включват картофи, кисело зеле, смляно месо, сирене, извара (кашкавал), гъби и плодове. Кнедли могат да бъдат сервирани с топинг, като разтопено масло, заквасена сметана, пържен лук, свинска кора или сметанов сос, наречен мазнина от шмаунт.

Рецептата за направата им е много лесна и всеки от нас може да я направи вкъщи.

Как да приготвим пироги

Необходими продукти:

2 картофа

1/2 ч.ч. настъргано сирене

1 връзка див лук

2 скилидки чесън

Черен пипер

Морска сол

2 ч.ч. пресято брашно

1 ч.л. сол

1 яйце

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1/2 ч.ч. масло

2 глави лук

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1 връзка накълцан магданоз

Червен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги сварете за около 25 минути. След това ги прецедете, намачкайте ги на пюре и ги оставете да изстинат. Настърганото сирене смесете с нарязания див лук и чесъна и овкусете със сол и пипер. От тази смес оформете 24 топчета с големината на орех и ги сложете в хладилника, за да се охладят.

Смесете брашното и солта. Към тях добавете разбитите яйца, заквасената сметана и половината от маслото. Замесете гладко тесто, което увийте във фолио и го оставете да втаса за 1 час. Когато е готово, го разточете и с помощта на чаша изрежете кръгчета. Във всяко от тях сложете от охладените топчета и притиснете краищата на тестото, за да се оформи джобче. За да прилепнат по-добре, може да ги намокрите.

пироги pixabay

Снимка: Pixabay

Пуснете пирогите във вряща подсолена вода и ги пържете за около 7-8 минути. Когато са готови, те ще изплуват на повърхността. След като ги извадите, веднага трябва да ги пуснете в студена вода.

В останалото масло сотирайте лука, кимиона и индийското орехче и подправете със сол и черен пипер. Усилете котлона и добавете пирогите, които сте оставили да се отцеждат. Запържете ги за около 3 минути.

Ако искате да приготвите тази рецепта, можете да си набавите продуктите за нея ТУК

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Д ( преди 3 години )
Пържат се във вряла вода, а след това се задушават подправките в останалата мазнина???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар