IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спаначената салата с топъл винегрет на Камила Алвес

6 ноември 2020 17 40

Освен красавица, съпругата на Матю Макконъхи е майстор в кухнята

Istock

Спаначената салата с топъл винегрет на Камила Алвес Макконъхи е наистина лесна за приготвяне и много много вкусна. Красивата бразилка редовно споделя свои рецепти в страницата си в Instagram, а освен това си има и лайфстайл сайт, в който публикува редица интересни кулинарни идеи, както свои, така и на своята свекърва Кей Макконъхи, а и на известни и уважавани топготвачи.
Ако търсите фантастична и впечатляваща рецепта за салата, тогава вижте любимото предложение на Камила за спаначена салата с топъл винегрет! Вкусът на тази салата си е гурме, а освен това тя е подходяща както за обикновена вечеря у дома, така и за специален повод към празнични ястия.

Няколко забележки: Рецептата изисква печени орехи, които можете да си купите от магазина или лесно да си направите сами. Също така, не забравяйте да разклатите и разбъркате добре вашия винегрет, преди да го сложите в салатата. И накрая, тъй като тази салата е топла, ще трябва да я сервирате веднага.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey) on

Спаначена салата с топъл винегрет за 4 порции:
Съставки
1/2 килограма бейби спанак (около 5 чаши)
1/4 чаша настърган на едро пармезан
1/4 чаша орехи (Камила използва орехи – пекан или американски орехи)
1/8 чаша тънко нарязан червен лук
4 супени лъжици масло Гхи (пречистено и разтопено краве масло), което може да се замени със зехтин
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 чаена лъжичка мед
1 супена лъжица балсамов оцет

Инструкции за приготвяне:

В голяма купа сложете и разбъркайте спанака с пармезана и орехите, както и с тънко нарязания лук. Загрейте зехтина (маслото Гхи) в малка тенджера или тиган на умерен огън за 2-3 минути. След като се затопли, махнете тигана от огъня и добавете в него горчицата, меда и оцета. Бъркайте докато съставките се смесят добре.
Полейте топлия дресинг върху салатата и сервирайте веднага. По желание гарнирайте с допълнително пармезан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари