IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крем супа от броколи – как да я приготвите?

30 октомври 2020 17 40

Вкусна и засищаща, тя предпазва от вируси

IStockphoto

С идването на по-студеното време и нарастване броя на болните от коронавирус, всеки от нас търси нещо, с което да подсили организма. Пиене на витамини, консумация на плодове и зеленчуци, приготвяне на домашен чай, са част от нещата, които правим най-често през този сезон. А доколко ни помагат те, при всеки е строго индивидуално. 

Несъмнено здравословната и най-вече домашно приготвената храна, е ключ към по-доброто здраве. Да вземем пример с актрисата Дария Симеонова, която следва този принцип. Лекувайки се от COVID-19, тя показа как минава нейната карантина. 

За да подкрепи организма си и същевременно да не скучае, звездата сподели в своята история във Facebook, че си е приготвила крем супа от броколи и „разни други вкуснотии“. 

Броколите са един от сезонните зеленчуци, който трябва да присъства на масата ни поне веднъж седмично. Тъй като е богат на голямо количество селен, той притежава противовирусни свойства. При това зелените розички съдържат витамин С повече, отколкото един портокал. Ето защо днешната ни рецепта е за крем супа с тях. 

Ето и необходимите продукти за нея: 

- 1 голяма глава броколи; 

- 2 средно големи картофа; 

- 1 глава лук; 

- 1 морков; 

- 2-3 скилидки чесън; 

- 4-5 супени лъжици разтопено масло; 

- 50 г пармезан; 

- сол, черен пипер и магданоз на вкус. 

броколи, крем

Pixabay

Как да приготвите крем супа от броколи? 

Взимате главата броколи и я измивате хубаво под течаща вода. След това се накъсва на малки парченца, които трябва да се бланшират за няколко минути. За целта ги поставяте във вряща, предварително подсолена вода. След 2-3 минути се изваждат и отцеждат от водата, като половината се пасират. 

В отделна тенджера се варят картофите, морковите и главата лук – добре измити и обелени.  След като са готови, се пасират и оставят на бавен огън. После към тях се прибавят пасираните броколи. 

Кремообразната смес се овкусява с предварително счукания чесън със сол и магданоз, маслото, солта и черния пипер. Разбърква се хубаво и се оставя да поври за още няколко минути. Преди да се отмести от котлона, се добавят останалите розички броколи. 

Супата, която е много вкусна и засищаща, стига за около 6 порции. Тях може да поднесете с малко настърган пармезан отгоре. 

Пробвайте тази лесна рецепта, продуктите за която ще откриете ТУК. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари