IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Доматена крем супа

26 март 2020 12 40

Поръсете я с пармезан за по-добър вкус

IStockphoto

По време на пандемия и изолация у дома е много важно да се храним разнообразно, с по-здравословни продукти, за да бъдем здрави. Супата е едно от нещата, което да консумираме поне през ден. Причината е, че бульонът от различни зеленчуци, пилешко или друго месо, има положително действие върху организма, особено при вируси.

Пилешка супа всеки може да прави. Дори и да не се справя със застройката, всяка домакиня ще получи похвала за нея. Ако вече сте готвили такава поне няколко пъти, то е време да изпробвате нещо друго.

Днес ви предлагаме рецепта за доматена супа, към която да добавите малко чесън и да я поднесете за обяд или вечеря.

Ето необходимите съставки:

– 2 броя пресни домата или от консерва;
– 3 супени лъжици зехтин;
– 2 глави червен лук;
– 2-3 скилидки чесън;
– 4 чаени чаши пилешки бульон;
– 1 чаена лъжица млян черен пипер;
– 1 чаена чаша течна сметана;
– няколко стръкчета босилек;
– пармезан и сол на вкус.

Как да приготвите доматената крем супа?

В подходяща тенджера загрявате зехтина. Ако нямате такъв, може да го заместите и с олио, но вкусът ще е по-различен. Запържвате нарязания на ситно лук и слагате малко сол. Бъркате докато омекне и добавяте наситнения чесън.

Добавяте в съда нарязаните на парченца домати и пилешкия бульон (дали от готово кубче или чрез варене на пиле, вие избирате как да го приготвите). Добавяте черния пипер и още малко сол. Оставяте да поври на бавен огън за около 15 минути.

Бъркате енергично, докато супата се сгъсти. Накрая разсипвате в купички и я сервирате топла, поръсена с настърган пармезан (може и кашкавал).

Пробвайте супата, да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Bonbon72 ( преди 3 години )
Как 4чаши бульон и 2 домата ще се сгъстят за 15 минути. Тази чорба, която ще се получи, въобще не може да се нарече крем супа. И къде е сметаната и босилека. Ако някоя начинаеща домакиня ви се хване на глупостите много ще се изложи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 3 години )