IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Спаначена супа

22 март 2020 10 30

Заредете се с желязо чрез тази рецепта

IStockphoto

По време на социална изолация и особено заради вирусите, човек се нуждае от по-питателна и разнообразна храна, за да бъде здрав. Супата е едно от нещата, което трябва да присъства в менюто ни поне 2-3 пъти седмично. Чрез комбинацията между отделни зеленчуци и подправки се получава бульон, който е пълен с полезни за организма вещества.

Освен пилешката супа, която е любима на много от нас, може да разнообразите като си направите спаначена. Зеленчукът е богат на желязо, но съдържа и много други минерали като калций, калий, манган, цинк и магнезий. В него има още фолиева киселина, ниацин, витамин А, витамин В6, витамин С. Рибофлавин, тиамин, бета каротин, които са други важни за процесите в тялото елементи.

Необходими продукти:

– 500 г спанак;
– 1 глава лук;
– 2 моркова;
– 1 червена чушка;
– 100 мл прясно мляко;
– 100 г ориз;
– зехтин;
– сол, черен пипер, червен пипер;
– 1 яйце.

Как да приготвите супата?

Взимате спанака и го измивате добре. После нарязвате на ситно зеленчуците.

В подходяща тенджера слагате малко зехтин и запържвате лука. После прибавяте морковите и чушката. Доливате малко вода и ги оставяте да поврят няколко минути.

Добавяте ориза и оставяте супата да покъкри за около 5 минути. Накрая изсипвате ситно нарязания спанак и овкусявате с подправките.

Правите отделно застройка с яйцето и прясното мляко, която сипвате внимателно във вече поизстиналата супа. Накрая връщате отново на слаб котлон, за да поври 1-2 минути.

Получава се много вкусна супа, която може да гарнирате с лъжица пълномаслено краве мляко.

Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари