IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Кюфтенца с боб

26 януари 2020 10 30

Една по-различна рецепта за уикенда

Istockphoto

Уикендът е време за почивка, но и два дни, в които трябва да помислите за това какво да ядете със семейството. Ако искате да направите на любимите си хора нещо вкусно и да не купувате готова храна, която им е омръзнала, изпържете кюфтета. Всички ги обичат и изчезват за секунди.

Днешната ни рецепта, предоставена от готвача Иван Савов не е за типичните кюфтенца. В продуктите присъства и боб. Хубаво ли е това съчетание, идващо от Северозапада, проверете сами и дегустирайте!

Необходими продукти:

– 500 г кайма;
– 400 г боб;
– 1 яйце;
– 2 глави лук;
– 2 – 3 скилидки чесън;
– 2 с. л. брашно;
– 1 морков;
– босилек
– джоджен
– червен и черен пипер, както и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Взимате лука, почиствате го добре и го нарязвате на ситно. След това слагате каймата в подходящ съд и го прибавяте към нея заедно с яйцето.

Оставяте настрани каймата за около 30 минути, след което оформяте не много големи топчета, леко ги сплесквате с ръце и ги пържете в предварително загорещено олио.

кюфтета Pixabay

Pixabay

Предварително накиснатият боб се сварява. След като е готов, се прави запръжка – с нарязания на ситно лук, морковите, червения пипер, чесъна и брашното. Прибавяте я към боба, за да се сгъсти и бъркате.

Накрая сервирате боба с кюфтенцата. По желание, може да ги сложите вътре в него или отделно.

Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари