IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Натурален имуностимулатор

15 март 2020 10 30

Ползвайте джинджифил, мед и лимон

IStockphoto

Приемът на противовъзпалителни храни е едно от нещата, което всеки може да направи, за да се предпази от вируси. Те понижават инфекциите в тялото, предпазват от грип и насърчават работата на имунната система.

В аптеките има най-различни добавки и имуномодулатори. Но ако не сте болни и нямате остра нужда от лекарства, вместо да се презапасявате и харчите пари, се обърнете към някои натурални средства, които държите във вашия шкаф. Такива, например, са цитруси като лимоните, както и медът. В комбинация с джинджифил, те са мощен имуностимулатор в сезона на вирусите.

Коренът е всеизвестен с антиоксидантните си свойства, които понижават възпалението в тялото. Медът и сокът от лимона имат антибактериално действие.

Какво ви е необходимо?

Може да смесите трите съставки и да държите „лечебния еликсир“ в бурканче в хладилника, като всеки ден хапвате по една чаена лъжичка.

– 250 г пресен джинджифил;

– 200 г пчелен мед;

– 1 средно голям лимон.

– подходящ съд за съхранение.

Как да си приготвите натуралния имуностимулатор?

Вземете корена и го измийте и обелете. След това го настържете на най-ситната страна на рендето. Стърготините и сокът от тях изсипете в бурканчето или кутийката, която сте избрали.

Към джинджифила добавете сока от лимона, не изхвърляйте пулпата! Разбъркайте добре и прибавете меда.

След като бъркате енергично с лъжичката, в един момент ще получите еднородна смес. Тя е богата на витамините А, В, С, К, както и на минерали като желязо, калий, калций, магнезий.

Как да приготвим: Смути с джинджифил

Антисептичното действие на джинджифила, лимона и меда ще ви предпази от настинка и грип. Ако вкуса на корена ви е прекалено пиперлив, добавете малко вода и повече мед. Може да увеличите пропорциите, ако искате да получите по-голямо количество, което да се приема от цялото семейство.

Пробвайте рецептата, много е лесна. Не забравяйте, че този имуностимулатор не замества лекарствата, нито консултацията с лекар, а само ви помага да не се разболявате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари