Онези от вас, които обичат да похапват зеленчуци, сигурно харесват и манджите с тях. Яхнията е едно от традиционните ястия, които присъстват в различни варианти на масата ни през седмицата. Хем е вкусно, хем икономично.
Днешната ни рецепта е за яхния със свинско от Северозападния край, предоставена от готвача Иван Савов. В нея има малко чесън и вино, което я прави изключително ароматна и приятна за небцето на българина.
Ето какви продукти са ви необходими за нея:
– 500 г свинско;
– 4 – 5 глави лук;
– 3 – 4 скилидки чесън;
– 1 домат;
– чаша червено вино;
– 1 с. л. брашно;
– червен пипер, черен пипер, сол и олио на вкус.
Как да си приготвите попската яхния?
Обелете и изчистете добре лука, след което го нарежете на ситно. Той се запържва леко в олио.
Добавете парченцата свинско към лука и ги оставете да поцвърчат за малко.
Настържете домата и го оставете да се задуши със свинското и лука.
Накрая добавете смачкания чесън, виното и чаша вода.
Оставете яхнията да заври и накрая я сгъстете с малко брашно. Подправете с подправките по ваш вкус.














Българи на съд в Париж за вандализъм срещу мемориал на Холокоста
На днешния празник даваме храна на птиците за късмет
Тихият свръхзвуков самолет X-59 на НАСА извърши първия си изпитателен полет
Музиката намалява риска от деменция с 39%
Ново радиоизображение показа Млечния път в неочаквани цветове
Среща със Слънцето: Междузвездната комета 3I/ATLAS премина през перихелия си
Реал Мадрид ревна за обезщетение от УЕФА
Разклатеният Лудогорец ще играе за честта си днес
Черноморец Бургас - Лудогорец
Спортът по телевизията днес, 30 октомври
Таро карта за 30 октомври, четвъртък
Дневен хороскоп за 30 октомври, четвъртък
Месечен хороскоп за ноември
Бъди звездата на града с новата колекция NINE WEST!
Съвременни неоперативни терапии при дискова херния
Микроинсултът не е дребен инцидент – защо спешната реакция определя съдбата на мозъка?
Как да изберем зимна шапка? Стилово ръководство
Защо топлият душ намалява напрежението?
Остави коментар
анонимен
( преди 5 години )