IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Попска яхния

25 януари 2020 10 30

Нещо вкусно със свинско за уикенда

Pixabay

Онези от вас, които обичат да похапват зеленчуци, сигурно харесват и манджите с тях. Яхнията е едно от традиционните ястия, които присъстват в различни варианти на масата ни през седмицата. Хем е вкусно, хем икономично.

Днешната ни рецепта е за яхния със свинско от Северозападния край, предоставена от готвача Иван Савов. В нея има малко чесън и вино, което я прави изключително ароматна и приятна за небцето на българина.

Ето какви продукти са ви необходими за нея:

– 500 г свинско;
– 4 – 5 глави лук;
– 3 – 4 скилидки чесън;
– 1 домат;
– чаша червено вино;
– 1 с. л. брашно;
– червен пипер, черен пипер, сол и олио на вкус.

Как да си приготвите попската яхния?

Обелете и изчистете добре лука, след което го нарежете на ситно. Той се запържва леко в олио.

Добавете парченцата свинско към лука и ги оставете да поцвърчат за малко.

Настържете домата и го оставете да се задуши със свинското и лука.

Накрая добавете смачкания чесън, виното и чаша вода.

Оставете яхнията да заври и накрая я сгъстете с малко брашно. Подправете с подправките по ваш вкус.

Надяваме се да ви хареса, да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 4 години )
"Попската яхния" се пригатвя с малки лукчета или с арпаджик.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар