IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да приготвите: Разядка с чесън

14 март 2020 10 30

Действа противовъзпалително

Tialoto.bg

Подсилването на имунната система и консумацията на противовъзпалителни храни е една от предпоставките за това да държим вирусите надалеч от нас. Освен коронавирусът, който дойде и до България, в страната ни има грип от тип А и В, който също може да ни прати в болнични.

Конвенционалната медицина препоръчва похапването на чесън през този сезон – като превантивна мярка срещу грип и настинка. Богат на множество съединения, той има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да ви спасят от инфекции през зимата и да предпазят сърцето от увреждане.

Няма как да ядем чесън всеки ден, но ако сте си вкъщи и искате да похапнете малко, ви предлагаме една рецепта – за вкусна разядка. Тя ще подобри апетита ви и същевременно ще повиши защитните сили на организма.

Необходими продукти:

– връзка пресен чесън;

– 3-4 лъжици зехтин;

– 200 г извара;

– 4-5 лъжици пълномаслено кисело мляко;

– сол на вкус.

Как да си приготвите противовъзпалителната разядка?

Вземете чесъна, почистете го и го нарежете на ситно. След което го изсипете във висок буркан. Добавете изварата и с помощта на пасатора натискайте бавно, докато стане еднородна смес.

След като чесънът и изварата станат на каша, добавете зехтина, киселото мляко и солта. Продължете да пасирате за около минута.

Получава се разядка, която е доста силна на вкус. Ако чесънът ви е твърде много, може да добавите допълнително кисело мляко. Някои дори слагат майонеза, но тя е по-тежка за стомаха.

Получената разядка може да съхраните в кутия, като трайността ѝ е до 2-3 дни. Само не прекалявайте с количеството, защото чесънът има способността да понижава кръвното!

разядка с

Пробвайте да си я направите у дома. Да ви е сладко и бъдете здрави!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари