IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да приготвите: Кокоски без глутен

16 февруари 2020 10 30

За хората на специален хранителен режим

Istockphoto

Много хора използват кокосовото брашно за направата на хляб и други изделия. Предимството му е, че е нисковъглехидратно, затова се предпочита от онези, които са на диета или на специален хранителен режим.

Ако искате да си направите нещо за следобедна закуска през уикенда или за похапване в офиса, при това без глутен, то днешната ни рецепта е точно за вас. Кокоските, които изпробвахме, са толкова меки и вкусни. Подсладени със стевиола, а не бяла рафинирана захар, те са по-здравословни от онези, които ще намерите в магазина.

Ето какви продукти са ви необходими:

– 2 яйца размер L;
– 1 чаена лъжица бакпулвер;
– 1/2 ч. чаша кокосово масло;
– 2-3 чаени лъжици кокосови стърготини;
– 5 супени лъжици стевиола на прах;
– 6 супени лъжици кокосово брашно;
– 1/2 ч. лъжица хималайска сол;
– екстракт от ванилия.

Начин на приготвяне:

Взимате подходяща купа и чуквате яйцата. Разбърквате хубаво с миксер и добавяте кокосовото брашно плюс бакпулвера. След което стевиолата и солта.

Може да омесите кокосовото брашно с малко стърготини.

Накрая прибавяте разтопеното кокосово масло и ванилията, бъркате до получаването на гъсто тесто.

С намазнена с кокосово масло ръка оформяте средни по големина топчета.

Слагате хартия за печене на тавата и поставяте топчетата, които може да сплеснете леко, за да се изпекат по-добре.

Загрявате предварително фурната и ги печете за около 10 минути на 180 градуса. Кокоските са готови, когато порозовеят.

Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари