IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Сурови бонбони с бадеми

9 февруари 2020 10 30

Без брашно и захар

Istockphoto

Уикенд е – време за излежаване, гледане на филми и мързелуване. Да, но само за някои. Ако сте избрали да спортувате именно днес, се нуждаете от нещо вкусно и полезно, което да ви даде енергия след натоварената тренировка.

След продължително натоварване организмът трябва да се възстанови по-бързо и така наречените енергийни барчета са добър вариант за похапване. Те стават за ядене и преди всяка физическа активност.

Ако искате да си направите нещо здравословно, с което няма да се притеснявате, че ще повлияе на теглото ви, може да изпробвате днешната ни рецепта – за сурови бонбони без брашно и добавена захар.

Необходими продукти:

– 100 грама сурови бадеми;
– 100 грама сурови лешници;
– 10-15 фурми;
– 1 супена лъжица мед;
– 1 чаена лъжица канела;
– 2-3 супени лъжици кокосови стърготини.

Сподели своята валентинка!

Начин на приготвяне:

Предварително накиснете ядките във вода за едно денонощие или поне 3-4 часа. После ги обелете и смелете добре в блендера.

Вземете фурмите и ги почистете от костилките. Вие може да промените бройката им в зависимост от това колко сладки искате да са бонбоните, които ще направите.

Смелете или нарежете на ситно фурмите и ги добавете към получената смес от бадемите. Можете да оставите няколко ядки, които да нарежете на парченца, за да хрупкат.  Добавете меда и разбъркайте хубаво.

От получената лепкава смес оформете малки топчета. Оваляйте ги първо в канела, след което в кокосови стърготини. Може и поотделно само в едното, както вие предпочитате.

Получават се около 15-17 бонбона, които са чудесни за похапване в уикенда – преди, след тренировка или просто за по-здравословен десерт с кафето следобед.

Опитайте, да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Даниела ( преди 4 години )
А къде отиде 1 суп.лъжица мед??????????
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар