Необходими продукти:
500 г брашно
1 ч. ч. захар
125 г масло
2 яйца
6 с. л. студена вода
1 ванилия
1 бакпулвер
щипка сол
1 бурканче конфитюр по избор
1 с. л. мед разтопен с 1с. л. прясно мляко за глазиране
Начин на приготвяне:
В купа смесваме брашното, захарта, бакпулвера и ванилията. Добавяме нарязаното на бучки студено масло и претриваме с пръсти докато сместа стане като пясък и маслото се раздроби добре.
Прибавяме яйцата и водата и омесваме на топка, ако се рони прекалено много и не може да го съберете на топка, добавете няколко капки вода. Прибираме тестото увито в плик в хладилника за 30 минути.
2/3 от тестото се разстилат на дъното на тавата или формата за пай, надупчваме го с вилица на няколко места и покриваме с едно бурканче конфитюр.
От останалото тесто се оформя решетката и декорацията. Паят намазваме с разтопения мед и мляко и печем около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.














Името решава кой може да наеме апартамент в Германия
Кметът на София: Проблемът с боклука в "Люлин" е почти решен
Лунната почва може да съдържа следи от земната атмосфера
Антитела, проектирани от изкуствен интелект, ще бъдат тествани на хора
Признаци за бъдеща катастрофа в Антарктида
Разкриха влиянието на Марс върху климата на Земята
Васил Божков с голяма новина за Левски!
Странно! Алонсо посочи следващия треньор на Реал Мадрид
Лудогорец с голям шанс да продължи напред в Европа
Левски пише история: "Сините" рядко са имали толкова силен отбор
Седмична нумерологична прогноза за 15 – 21 декември
Дневен хороскоп за 14 декември, неделя
Изберете ангелско число и вижте посланието от коледния ангел
Любовен хороскоп за 15 – 21 декември
Чрез микропластмасата се разпространяват опасни бактерии
Клиника по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ отпразнува своята 20-годишнина
Защо се будим малко преди алармата?
Наследствена ли е шизофренията?
Остави коментар