Необходими продукти:
500 г брашно
1 ч. ч. захар
125 г масло
2 яйца
6 с. л. студена вода
1 ванилия
1 бакпулвер
щипка сол
1 бурканче конфитюр по избор
1 с. л. мед разтопен с 1с. л. прясно мляко за глазиране
Начин на приготвяне:
В купа смесваме брашното, захарта, бакпулвера и ванилията. Добавяме нарязаното на бучки студено масло и претриваме с пръсти докато сместа стане като пясък и маслото се раздроби добре.
Прибавяме яйцата и водата и омесваме на топка, ако се рони прекалено много и не може да го съберете на топка, добавете няколко капки вода. Прибираме тестото увито в плик в хладилника за 30 минути.
2/3 от тестото се разстилат на дъното на тавата или формата за пай, надупчваме го с вилица на няколко места и покриваме с едно бурканче конфитюр.
От останалото тесто се оформя решетката и декорацията. Паят намазваме с разтопения мед и мляко и печем около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.














Хороскоп за 8 декември за всички зодии: Важни решения за Овните, удовлетворение за Девите
Рецепта за питка "ветрило" с прясно мляко
Кимчи прави чудеса за имунитета
Мъж загина при челна катастрофа на изхода на Велинград
Януарска „Витлеемска звезда“: Три планети в уникален парад около Слънцето
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
ЛеБрон се развихри при завръщането на татко Лука
Спортът по телевизията днес, 8 декември
Мачовете по телевизията, днес 8 декември
Бунтовникът Салах може да не пътува за Милано
Дневен хороскоп за 8 декември, понеделник
Седмичен хороскоп за 8 – 14 декември
Коледните сладки на Марая Кери
ИГРА: Участвайте и можете да спечелите страхотни награди от „Нощна смяна във „Фреди“ 2“
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар