IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Спагети с кюфтенца и червен сос

20 януари 2021 09 00

Рецепта, вдъхновена от класиката на Дисни „Лейди и Скитника“

Istock

Предлагаме ви една лесна и много вкусна рецепта за спагети с кюфтенца и червен сос, вдъхновена от класическия анимационен филм на Disney „Лейди и Скитника“.

Сюжетът на лентата се базира върху романтичната връзка между бездомен, но доста чаровен пес и чистокръвна, доста красива и мила дама от породата Кавалер Кинг Чарлз шпаньол. В една от сцените Лейди и Скитника се гледат влюбено, докато си споделят порция от въпросните спагети с кюфтенца и червен сос. Рецептата донякъде прилича на класическата версия спагети Болонезе, но все пак си има своите вкусови различия.

Необходими продукти за рецептата:

Ако в една порция слагате по 5 кюфтенца, за 4 порции ще са ви нужни: 1 килограм кайма смес; ¼ чаша смлян пресен лук; 2 супени лъжици галета; ¼ чаена лъжичка чесън на прах; сол на вкус; ¼ чаена лъжичка черен пипер; 1 голям яйчен белтък, леко разбит; 1 буркан/консерва сос от домати с босилек, 1 пакет спагети; 5 супени лъжици настърган пармезан; 5 супени лъжици нарязан пресен босилек.

Инструкции за приготвяне:

Първо комбинирайте първите 7 съставки в купа (кайма, лук, чесън, сол, пипер, галета, белтък). Оформете добре омесената кайма на малки кюфтенца от около 2-3 см. Използвайте голям тиган с незалепващо покритие за готвенето. Сложете го на умерен огън, докато стане горещ. Сложете в него кюфтетата и ги гответе около 6 минути, докато потъмнеят от всички страни. След това добавете в тигана доматения сос с босилек. Покрийте с капак и намалете огъня. Оставете да къкри около 10 минути, като разбърквате от време на време. Сервирайте соса с кюфтенцата върху предварително сварените спагети, а накрая поръсете с пармезана и пресния босилек.

Пробвайте рецептата, продуктите за която ще откриете ТУК.

Приятен апетит!

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари