IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великденски рецепти – картофена салата с яйца

24 април 2022 12 00

Наричат я още въздушна, защото е лека и приятна

Pixabay/Alexei_other

Pixabay/Alexei_other

Търсите ли великденски рецепти? Може би вече сте готови с празничното меню. Всички знаем, че на трапезата трябва да има агнешко, а наред с него може да приготвите вкусна зелена салата с краставици, украсена с яйца. Но какво да правите с твърде многото останали сварени на другия ден?

Вместо да намачквате яйцата и да ги овкусявате с майонеза, както често правите, ви предлагаме да опитате нещо друго. Изпробвайте така наречената „въздушна салата“. Тя е много лека и приятна, чудесна за семейния обяд или вечеря след Великден.

Съчетанието между картофи, моркови и яйца е добре познато на някои от вас. Но нека покажем на другите колко е вкусно, с днешната ни идея.

Великденски рецепти – как да приготвите картофена салата с яйца?

Необходими продукти:

- 1 кг картофи;
- 5 броя сварени яйца;
- 200 г майонеза;
- 4 супени лъжици кисело мляко;
- бурканче кисели краставички;
- 3 броя моркови;
- 1/2 ч. ч. настърган кашкавал.

варени яйца

IStock

Това е една от най-лесните великденски рецепти. Продуктите всеки ги има в хладилника си. А количествата са такива, защото на празника винаги имаме гости и масите са отрупани. Яйцата са сварени за Великден, за целта трябва да направите същото и с картофите. И да ги оставите настрани да изстинат. Отделно направете това и с морковите.

Взимате картофите и морковите и ги настъргвате на отделни места. На ренде минавате морковите, киселите краставички и кашкавала.

Салатата се състои от няколко цветни пласта. За целта взимате по-висока стъклена купа, че да се виждат. И редите продуктите един по един. Но измежду тях да има от майонезата и киселото мляко, овкусени с малко сол.

Пластовете трябва да са в следната последователност:

- картофи;
- моркови;
- краставички;
- млечен сос;
- яйца;
- малко кашкавал.

Така редите, като накрая трябва да завършите с млечния сос, върху който да доукрасите с кашкавал и нарязани сварени яйца. Ако желаете, може да добавите и още нещо.

Да ви е сладко!

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари