IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великденски маникюр – 5 идеи, които да изпробвате

23 април 2022 13 30

Използвайте някои любими техники

IStockphoto

IStockphoto

Търсите ли идеи за великденски маникюр? Всяка година по това време всички ние изваждаме шарените стиропорени яйца, жълтите пиленца и пухкавите зайченца и украсяваме дома си. И наред с боядисването, някои мислят и за своите нокти. И бързат да ги декорират в тон с празника.

Ако следите най-новите тенденции, то със сигурност ви се иска да си направите нещо различно. И така да избягате от по-детските рисунки за великденски маникюр, които някои предлагат всеки път. Разбира се, освен опашките и лицата на зайчета, шарени яйчица, скрити в тревата, има много други неща, които да ви направят. Така например комбинирайте Великден с настъпилата пролет.

Независимо дали искате само великденска идея или сте съгласни да добавите малко пролетна свежест, важно е да ползвате повече цветове. Така ще се доближите максимално до пъстротата на празника. Неслучайно казват: „Да нашарим яйцата!“. И вие трябва да направите същото с вашите плочки.

Все пак, един маникюр трае поне седмица, а някои и повече, зависи дали са с обикновен лак или гел/акрил. Затова ви предлагаме да изпробвате нещо по-различно и да избягате от стандартните декорации:

Великденски маникюр – 5 идеи, които да изпробвате

1. Шарка на пъдпъдъче яйце

Да, сигурно ще си кажете: „Омръзна ми едно и също!“. На всеки Великден виждаме жени, избрали да имат пъдпъдъчи яйца. Върховете им са леко заострени и целите плочки са лакирани така, че имат същата окраска. Е, тази година ви предлагаме нещо различно.

Вместо да имате пъдпъдъча шарка по цялата дължина, използвайте популярния стил „негативно пространство“. Сложете прозрачна или нюд основа и отгоре направете по две шарени вълни така, че част от нокътя да остане празен. Именно те ще бъдат „пъдпъдъчи“, а останалата част ще е изчистена.

2. Омбре яйца

И тази пролет френският маникюр с актуалните за сезона цветя е доста актуален. Вместо да правите великденски маникюр с яйца, нека самите нокти да са такива. Просто взимате пилата и ги заостряте по начина, по който изглеждат на снимката.

След като изпилите ноктите така, че да изглеждат като яйца, на всеки нокът поставяте различен цвят чрез техниката омбре. За целта ползвайте жълто, светлорозово, яркозелено, лилаво... Отгоре може да запечатате с безцветен лак.

3. Нежен Великден

Лилавият цвят е номер едно за пролет 2022. А защо да не присъства и във вашия великденски маникюр? съчетайте мотиви като цветя, растения, зайчета и яйца в едно, ползвайки него за основен тон по ноктите.

Ако желаете, може да рисувате с тънка четка – с бял и черен цвят, за да оформите различните мотиви, които сте избрали. В случай, че харесвате златните елементи, добавете на някои плочки по малко.

4. Забавни яйца

Стига с детските рисунки на яйца и пиленца по ноктите! Този Великден ползвайте матови лакове, за да създадете страхотен маникюр. По него може да сложите по едно яйце, което има лице и прави забавна физиономия.

Надпис или пък ръчички и краченца на яйцата, са друго нещо, което да добавите към своя великденски маникюр.

5. Великденска пролет

Както ви казахме, не е нужно маникюрът да е с яйца, тревички и зайчета. Все пак, с добре подбран основен цвят, ноктите могат също да се превърнат в своеобразни яйца.

Тъй като у нас първото яйце е червено, нека този цвят да е за основа, като само една плочка на ръка бива лакирана в друг. Сложете бежово или безцветно. Отгоре украсете с цветя. Получава се страхотен маникюр, който ще е актуален и след Великден.

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари