IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр: Идеи за къси нокти

4 април 2022 10 30

На помощ идва младата Бетина Голдщайн

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През 2010 година, когато Бетина Голдщайн току-що е завършила колеж, тя започва кариерата си като стажантка за постпродукция в шоуто Saturday Night Live. Тя също така участва като публика в предавания като Beat Bobby Flay, Teen Mom и Hip Hop Squares.

Година по-късно, когато работи като продуцентски асистент на свободна практика в продуцентска компания, човек от екипа я пита дали може да прави красив маникюр. Голдщайн тогава не предполагала, че през следващите 11 години ще стане посланик на Chanel, маникюристка на безкраен списък от знаменита клиентела, включително Зоуи Кравиц, Джулия Гарнър, Шон Мендес, Оливия Родриго и Розалия, като в същото време ще натрупа повече от 300 000 последователи в социалните мрежи.

„Бях обсебена да се обучавам на различни техники за постигане на повече детайли и текстура върху това малко платно, прикрепено към пръста ми“, казва Голдщайн пред Allure. Допълва, че маникюрът не е само нейна професия, но се е превърнал и в терапия. Споделя, че всеки дизайн, който създава, е отражение на това, което е.

Вдъхновение за късите нокти

Израснала в Тексас със семейство от Мексико Сити, Голдщайн е имала голямо разнообразие от влияния върху дизайна на ноктите си, най-голямото от които е музейното изкуство. Тя развива любов към техниките на ДиегоРивера – мексиканският художник, който става съпруг на Фрида Кало – комбинациите от цветова палитра на Йозеф Алберс – немският художник, който е първият, който получава самостоятелна изложба в Музея на модерното изкуство „Метрополитън“ в Ню Йорк, и стиловете в къщата на баба и дядо ѝ в Мексико Сити, проектирана от архитекта Луис Бараган.

„Вярвам, че работата на Бараган е като изследване на езика на цветовете в Мексико“, казва Голдщайн. Допълва, че широката палитра, от която е била заобиколена, определено е оформила разбирането ѝ за взаимодействие между цветовете и как нюансите влияят на емоциите.

Когато става въпрос за създаване на дизайни сега, Голдщайн използва собствения си стил и живот като вдъхновение. Тъй като тя използва ръцете си за работа, занимавайки се с маникюр и изработка на бижута, открива, че късите нокти са най-функционални.

Как да оформим късите нокти?

Голдщайн обяснява, че оформянето има най-голямо влияние върху създаването на илюзията за по-дълги нокти. Тя е голям фен на заострените овални и квадратни форми, но препоръчва да избягвате плоските квадратни нокти, защото те могат да направят ноктите ви да изглеждат по-къси. По отношение на тенденциите, всеки дизайн може да изглежда добре, но е много важен начинът, по който е направен.

„Ако направите дебел, плосък френски връх, това прави късите ви нокти да изглеждат още по-къси“, казва Голдщайн. Именно затова тя препоръчва да си направите по-извит френски маникюр, който е и по-изтънчен. Негативното пространство пък прави чудеса за късите нокти. Чистата прозрачна основа помага да се сведе до минимум вниманието върху нокътя и фокусът изцяло да бъде насочен към съществуващото изкуство.

Звезди, които обичат късите нокти

Когато обсъжда дизайни с клиентите си, най-голямата цел на Голдщайн е да се увери, че ноктите допълват цялостната визия на човека, особено когато става въпрос за знаменитости. В резюмето ѝ се включват няколко събития като Met Gala, премиерата на „Батман“ в Америка и откриването на музея на Академията за филмово изкуство.

Голдщайн обича маникюрът да допълва тоалета на звездата, с която работи. Така се случва с Джема Чан за Met Gala през 2019 година и премиерата на „Вечните“ в Лондон през 2021 година. „Създадох дизайни въз основа на това, което носи тя, след което се консултирах с Джема за всякакви промени“, казва маникюристката. Допълва, че Чан не се страхува да рискува с ноктите си, което прави процеса още по-интересен и забавен.

Ето още няколко идеи за пролетен маникюр, ако имате къси нокти:

***

***

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари