IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за 2022: Тенденции, подходящи за всеки сезон

26 февруари 2022 12 00

Експерти препоръчват най-горещите дизайни за тази година

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Дори най-големите любители на маникюра понякога губят вдъхновение и нямат представа какво точно искат, когато влязат в салона. Ако откриете, че разсеяно гледате към стената с лакове, само за да се спрете на цвят, който сте носили десетки пъти, тогава ви е време за малко вдъхновение, което да ви помогне да актуализирате ноктите си.

Изборът на цвят, който много харесвате и знаете, че ви подхожда, е добър, но понякога е по-забавно да излезете от зоната си на комфорт и да опитате някоя от най-интересните тенденции за тази година. Ако обичате красивия маникюр, но ви липсва вдъхновение, няколко експерти споделят своите съвети за това какво ще е популярно през следващите месеци.

Добрата новина е, че през 2022 година на мода отново ще бъде любимият ни френски маникюр. Според Сурита Аарон, дизайнът ще бъде върху всички форми на ноктите, независимо дали говорим за бадем, квадрат или заострени върхове. Тя също така отбелязва, че абстрактното изкуство все още е тенденция, която завладява социалните мрежи и привлича последователи.

бадемовидни нокти,

Снимка: iStock

Ако търсите нещо забавно, маникюристката Анастасия Тоти ви призовава да добавите ярки вълнообразни черти към следващия си дизайн. „Тази тенденция доминираше през 2021 година и вярвам, че все още не си е отишла“, казва тя пред Women's Health. Допълва, че все повече хора се обръщат към красивите и ярки нокти, за да подобрят и освежат настроението си.

Ако пък обичате да играете на сигурно и да се придържате към прост цвят, изберете синьото. Тоти обяснява, че инфлуенсъри и маникюристи от цял свят казват, че този нюанс ще бъде доста популярен през тази година, така че е добре да се придържате към него.

Ето какви маникюри ще властват през 2022 година

Графични дизайни

Напоследък виждаме все повече графични дизайни по ноктите на някои от любимите ни знаменитости и вероятно това ще продължи и през следващите месеци. „Помислете за усмихнати лица, зли очи, миниатюрни сърца, извънземни или дори по-лична графика“, казва маникюристката Бритни Бойс пред Women's Health. Тази тенденция започна да се появява през 2021 година, но през следващите месеци популярността ѝ ще нарасне още повече, особено при едноцветния маникюр или ноктите с неутрален цвят.

Разбира се, не е нужно да посещавате салона, за да експериментирате с ноктопластика. Бойс обяснява, че може да си направим подобен графичен дизайн и у дома, използвайки стикери по наш избор.

Син нюанс

Според Тоти, има нюанс на синьото за всеки сезон и цветът ще бъде по всички нокти тази година. За лятото тя препоръчва електриковосиньо, а за зимата малко по-тъмно и наситено.

Различен френски маникюр

Френският маникюр е нещо класическо, което обаче може да се променя по толкова много начини, че винаги да изглежда различно. Само трябва да помислите извън рамката на обикновеното и със сигурност ще впечатлите околните.

Аарон споделя, че към френския маникюр добавя декорации, ноктопластика и няколко камъчета за по-добър изглед. Може да промените нещата, като вземете някои примери от миналогодишните тенденции, като двоен френски маникюр, наклонени върхове или дори обърнат френски. Аарон допълва, че маникюристите често ще направят това, което искате, така границата, която имате, е вашето въображение.

Омбре нокти

Според Аарон, винаги може да добавите омбре ефект, за да създадете допълнително измерение към иначе финия външен вид. Според нея, дизайнът върви ръка за ръка с естествения вид на основата и може да смесите два различни нюанса от любимия ви цвят лак.

Оранжева мечта

Оранжевото е друг прост нюанс, който Бойс прогнозира, че ще бъде вплетен в много маникюри през цялата година.

Тя казва, че има безброй начини, по които да включите оранжевото в своя дизайн, като избирате между по-меки почти пастелни портокалови нюанси и ярки цветове на мандарина. Също така може да носите оранжевото като основен цвят или да го направите акцент в маникюра си.

Време за ваканция

Някои от нас може би все още отлагат всичките си планове за пътуване, но това не означава, че не можете да добавите елемент на ваканция към маникюра си.

„Ноктите за ваканционно настроение разказват история в сравнение с графичните или абстрактни шарки. Тук става дума за това да накарате ръката да говори за спомените вместо вас и да ви пренесе на едно по-хубаво място“, обясняват маникюристите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари