IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представяме ви полигел маникюр – хибридната техника, която не уврежда нокътя

6 януари 2022 14 30

Това е смесица между акрил и гел лак

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Като се има предвид колко струва да си направим красив маникюр, кой не би искал дълготраен резултат, който не изисква постоянно ходене до салона? Но ако сте човек, който не обича обемността и процеса по създаването на акрилни нокти или пък се притеснявате за риска от увреждане на естествения си нокът при използването на гел лак, тогава полигелните нокти са вашият отговор.

Полигелните нокти са хибрид между гел и акрилен маникюр, защото са издръжливи, дълготрайни, но все пак гъвкави и могат да причинят по-малко щети на естествения нокът, отколкото други маникюри с гел. Продължете да четете, за да научите повече за тази иновативна формула, разкрита от професионалисти.

Какво са полигелни нокти?

Полигелните нокти са кръстоска между акрилни и гел нокти. Тази формула съчетава издръжливостта на акрила и еластичността на гела. Често се съдържа в туба, която прилича на паста за зъби. Нанася се директно върху нокътя, след което се оформя до желаната от вас дължина и форма.

Каква е разликата с другите маникюри?

Най-големите прилики между акрилните и полигелните нокти са, че те са форма на удължаване на естествения нокът и могат да се запълнят, когато се появи нов растеж. Полигелните нокти обаче са малко по-лесни за работа и оформяне и не изискват използването на мономерни химикали, както се случва при акрила.

маникюр, основа,

Снимка: iStock

С полигел можете да оформите нокътя да издържи за по-дълго време. Акрилът изсъхва и се втвърдява много бързо след нанасянето, така че маникюристът трябва да се движи бързо, за да създадете желаната от вас форма и дължина. Полигелът, от своя страна, се втвърдява след като го поставите под гел лампа.

Акрилните нокти също са по-дебели и по-здрави в сравнение с полигелните. От друга страна обаче, традиционните гел маникюри са по-тънки и могат да причинят повече щети на естествените нокти от полигела. Гел лакът върху естествени нокти може да ги огъне и да причини счупване.

Полигелът безопасен ли е?

Полигелът може да се счита за по-безопасен както за клиента, така и за маникюриста, тъй като нито един от тях не вдишва химикали, като мономер. Той също така може да бъде безопасен за вашите естествени нокти, тъй като се счупват по-малко, стига да се грижите за тях внимателно и да премахвате гела, когато му дойде времето.

масаж на

Снимка: iStock

Процесът на премахване прави всичко различно, независимо от прилагането на маникюра. Накисването винаги е най-доброто за ноктите ви, а не отлепването или откъсването, тъй като това отлепва слоевете от нокътната ви плочка заедно с маникюра.

Колко издържа полигелът?

Полигелният маникюр може да издържи до три седмици, но това зависи от начина ви на живот и колко износване и разкъсване изпитват ноктите ви всеки ден. В крайна сметка, може да очаквате подобна дълготрайност като при акрилите.

Кой може да си направи такъв маникюр?

Ако търсите дълготрайно и издръжливо подобрение на ноктите, което не е толкова обемно като акрил или тънко като гел, тогава полигелът може да е новото ви любимо нещо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари