IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти тенденции: Маникюрът, който издържа повече от гел лака

13 ноември 2021 18 00

И дори не ви е нужна UV лампа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Гел маникюр, който издържа две седмици е впечатляващ, но има ли такъв, който може да издържи цял месец? Категорично Да. Представяме ви ноктите с пудра – дълготраен маникюр, издържа до четири седмици без използването на UV светлина за фиксиране на лака.

Този маникюр е перфектен, ако всеки път, когато миете чиниите, отчупвате нокътя или се притеснявате, че обикновеният маникюр с гел разваля основата на ноктите ви. Въпреки че потапянето в пудра набира популярност в момента, защото процесът е интересен, концепцията не е нищо ново. Маникюрите, направени чрез потапяне в пудра, съществуват от известно време, но официално бяха наречени „маникюр с лепило“ заради лепилото, използвано за подпомагане на залепването на пудрата към нокътя.

Преди обаче да се насочите към салона с новото си желание, нека ви дадем малко информация от двама експерти, които ще помогнат да разберете дали този маникюр е лош за ноктите ви, или не. „При този процес действителният цвят на маникюра е този, в който клиентът си е потопил нокътя“, казва Джой Теръл пред InStyle.

Какво се случва по време на маникюра с пудра?

Първата стъпка от маникюра с пудра е подготовката на нокътя. Това включва грижа за кутикулата, почистване и дехидратация. Теръл казва, че всичко това се прави на сухо, защото пудрата най-добре прилепва към дехидратирани нокти. След като кожичките са премахнати и нокътната плочка е чиста, се използва дехидратиращ продукт с 99% алкохол за почистване на ноктите. Следва същинското потапяне.

След като се нанесе прозрачно лепило върху нокътя, той се потапя в прозрачен прах, който служи като основа и е последван от цветен, който създава пигмента. Третото потапяне в чистия прах предпазва цвета от избледняване и нараняване. Между всяко потапяне излишната пудра се отстранява от нокътя и се нанася слой от прозрачното лепило.

„Клиентите с по-дълги нокти или по-активен начин на живот изискват допълнителни слоеве цвят за повече здравина“, казва Теръл пред InStyle. След като потапянето приключи, ноктите се полират и изпилват до гладко покритие, след което се нанася топ лак.

Колко време отнема?

Целият процес може да ви отнеме около 45-60 минути, а цената варира в зависимост от салона за красота.

Как да премахнем маникюра и вреден ли е за ноктите?

Подобно на маникюра с гел, и тук може да премахнете лака у дома като накиснете ноктите си в ацетон за 10 минути и ги избършете с хартиена кърпа. Пудрата обаче невинаги се премахва толкова лесно, което може да е лоша новина за естествените ви нокти.

Дерматологът д-р Дана Стърн казва, че процесът по отстраняване може да увреди нокътната плочка. Ако накисването в ацетон за 10 минути не работи, нокътят ще стане по-тънък, когато прахът бъде отстранен. Електрическите пили, които салоните използват преди накисването също са изключително груби за ноктите.

Редовното подлагане на ноктите на агресивния процес на отстраняване на маникюр може също да увреди матрицата им, което се проявява в поява на бучки, подутини и бели петна по нокътната плочка. Кожичките също могат да се заразят. Най-лесният начин да избегнете това е като дадете на ноктите си малко време за дишане веднъж месечно между маникюрите с пудра, точно както бихте направили с гел лака.

И когато ноктите ви не са с лак, третирайте ги с укрепващо лечение или подхранващо масло.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари