IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски маникюр – новата тенденция за есен 2021

9 октомври 2021 18 00

Различен прочит на класическия френски стил

Снимка: iStock

Бледорозовите нокти, покрити с дъги от яркобяло по върховете, отдавна са известни като френски маникюр. След като за кратко изпадна в немилост, класическият външен вид напълно се възроди и маникюристите започнаха да го променят с шарки, нюанси и креативни цветови схеми. Тези забавни обрати сега имат ново име в света на изкуството за нокти и то е американски маникюр.

Всъщност името не е ново само по себе си, а по-скоро в последно време се приема с ново определение. Маникюристът Том Бачик за първи път чува „американски маникюр“ през 90-те години, точно след завършване на училище за маникюристи. Сега той работи със звезди като Селена Гомес, Оливия Родриго, Дженифър Лопес и много други. В началото на кариерата на Бачик американският маникюр е бил основно френски стил с не толкова интензивен бял цвят и повече естествен базов оттенък, ласкаещ тена на кожата.

„Чудесен начин да постигнете това е първо да нанесете първо белия лак, след това да сложите неутралния нюанс върху целия нокът, включително и върха“, казва Бачик. По този начин ще омекотите визията и ще бъдете малко по-различни от френския стил.

В същото време Бачик също чува хора, които използват определението американски маникюр за едноцветни френски нокти. Например светлосиня основа с тъмносини върхове. И в двата случая той смята, че терминът е маркетингова тактика през 90-те години. Въпреки това, с тенденциите в маникюра, които се появяват ежедневно през 2021 година, благодарение на социалните мрежи, използването на определението американски маникюр за всички алтернативи на класическия френски просто има смисъл.

Тези дни американският маникюр се прави предимно с по-фини тонове. Прозрачна основа е естествен цвят или просто прозрачно покритие, което наподобява повече действителния цвят на нокътя. Тази промяна също ласкае тена на всеки човек и го прави по по-фин начин от поразителното розово от традиционните френски нокти.

Що се отнася до съветите, маникюристите често посягат към кремообразен, почти бял лак за най-новия американски стил. Наскоро той беше забелязан по ноктите на Лили Олдридж на Met Gala, както и при Дженифър Лопес във Венеция.

Желанието за цветни върхове при френския маникюр също може да се счита за американски стил. Всъщност Бачик отбелязва, че това е най-популярният начин за приближаване към този вид маникюр, като тенденцията е напът да стане още по-известна през тази есен. „Хората могат да персонализират този външен вид с любимите си цветове, независимо дали всички върхове са еднакви или всеки си има свой цвят“, обяснява той пред Allure.

Според маникюристката Айси Мили, през следващите месеци хората ще се насочат към по-креативни палитри с по-топли цветови тонове. Въпреки че е специализирана в акрил, тя казва, че американският маникюр е по-често срещан при тези, които обичат да поддържат ноктите си в естественото им състояние. Въпреки това, Мили добавя, че всяка дължина пасва на този външен вид.

Техника на създаване

Както бе споменато по-рано, предпочитаният подход на Бачик към американския маникюр е да лакира първо върховете. Обикновено той си представя въображаема линия по средата на нокътя. Оттам създава дъги от двете ѝ страни с цвят по избор на клиента и започва от средата. Нарича това „създаване на усмивки“.

След като всички усмивки са направени, Бачик ги усъвършенства като ги оформя и почиства с тънка четка, напоена с лакочистител. „Насочете ръката си нагоре с нокти към лицето ви, когато искате да почистите. Това ви помага с въображаемата линия по средата, правейки всяка една страна еднаква“. казва той.

След това Бачик нанася прозрачен основен слой по целия нокът, за да изглади ръбовете на американските върхове. После завършва с чист естествен цвят върху целия нокът и топ лак.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 2 години )