IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен маникюр – кои са най-търсените цветове?

13 септември 2021 14 30

Ето повече за тенденциите през този сезон

IStockphoto

Няма нищо по-хубаво от това да посрещнете есента, правейки си нов маникюр. И за да бъде той тематичен, е необходимо да се информирате кои са най-новите тенденции. Преди да ви разкажем за актуалните дължини, форми и декорации, трябва да отделим заслужено внимание на цветовете, които ще властват в следващите няколко месеца. Едни са любими на мнозина, докато други тепърва ще се търсят в салоните.

Според маникюриста Ребека Иса, през есен 2021 ще виждаме от яркочервени дълги нокти до такива с металически отблясъци и омбре ефект, който се завръща.

„Тази есен тенденциите са плюшени, силни, уверени в себе си и в класически тонове“, казва Шел Пинк пред списание Reader's Digest. По думите ѝ, любителите на есенните маникюри ще разполагат с една динамична палитра, включваща в себе си топли кафяви; богати червени; както и разнообразие от градински зелени цветове. Разбира се, няма да липсват и класическите идеи за маникюр с оранжевите тонове по листата на дърветата, които тепърва ще се появят.

Кои са най-актуалните цветове за сезона? 

1. Наситеночервено

Ако си правите сами маникюра у дома или се интересувате от трендовете, трябва да знаете, че късите нокти, лакирани в така нареченото вампирско червено, ще са истински хит.

Тъмночервените нокти придават шик, дори и ако носите стари дънки. В тази връзка, може да се каже, че те отиват както на по-светли, така и на по-тъмни дрехи. Да не говорим как си допадат с карето или райето.

2. Неутрални тонове

Есента ни напомня за оранжево-кафявата гама, но все пак, може да избягате от нея, ползвайки по-неутрални тонове.

„Класическите неутрални цветове винаги са били търсени от тези, които поддържат ноктите си чисти и елегантни“, коментира Хеми Парк и предлага на дамите да избягат от зоната си на комфорт, като освен бежовото, което е най-популярно, ползват розово или лилаво. Освен тях, някои други тонове също са предпочитани, защото покриват плътно нокътя още от първото нанасяне.

3. Цветовете на есента, различни от оранжево и жълто

Стига с маникюрите с есенни цветя в оранжево, жълто и кафяво. Да, може да си направите един такъв, но за да бъдете по-различни, се ориентирайте към други цветове за сезона. Например тъмният шоколад, който ще видим и в косите. Освен от него, може да се възползвате и от светлозелената гама. Или пък бургундското червено, което се среща при много шалове, палта, рокли и пуловери.

4. Тонове, вдъхновени от скъпоценни камъни

Тенденцията на маникюри, наподобяващи окраската на скъпоценни камъни, ще продължи да се използва и тази есен. Отворете кутията за бижута или вземете в ръцете си някоя гривна тип Шамбала, за да се вдъхновите за новия си лак.

Ако обичате по-нестандартни идеи, помислете за рубинени нюанси по ноктите, нотки на изумруд или син сапфир. Може да поискате и маникюр, наподобяващ красивия камък аметист. Общото при всички тези тонове е, че се променят под въздействието на светлината.

5. Металик

Много маникюристи се вдъхновиха от ревютата за есен 2021 и започнаха да използват отново металика. Тъй като в колекциите на доста дизайнери присъстват блестящи елементи, те ще се прехвърлят и върху ноктите.

Освен холографски лакове за нокти, специалните прахове с металически ефект също ще са на мода. Те могат да се ползват както за украса на един нокът, така и за всички останали плочки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари