IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарен маникюр - пробвайте стила Y2K

23 август 2021 10 30

Съчетайте го с дрехи и аксесоари

IStockphoto

Това лято стилът Y2K доминира не само в гардероба ни. Виждаме го при аксесоарите за коса, бижутата и някои популярни плажни артикули. Така например една обикновена сламена шапка получава нова визия, като върху нея поставят декорация от звезди, сърца, надписи или пък шарени маргаритки. Същите откриваме и при банските, на които заложи Дуа Липа за своята поредна почивка.

Въпросната тенденция бързо завладя маникюрите за лято 2021, като в Instagram се появяват все повече идеи с пъстрите дъги, напомнящи за любимата на мнозина анимация „The Powerpuff Girls“. 

Ноктите, украсени в стил Y2K, са един вид носталгия по миналото, в което обожавахме по-пъстри дрехи и аксесоари в розово, жълто, зелено, синьо и лилаво. Тези цветове имаше и бижутата ни от мъниста, които сами си нанизвахме. 

В случай, че имате шарени бански или просто обожавате да се облиаате по-нестандартно, може да си направите маникюр с различни цветове на всеки нокът, който освен цветенца, съдържа емотиконки, надписи, звезди и други дребни елементи. А ние ви даваме вдъхновение за това: 

1. Френски маникюр

Не, няма да ви трябва бял лак за нокти за върховете. А други пет цвята, които да сложите на всеки от тях поотделно. 

Оформете ноктите в желаната от вас форма, след което, като изсъхнат, добавете миниатюрни декорации отгоре. В случая маникюрист от Онтарио слага черешки, усмивчици, облачета и други подобни. Накрая поставя отгоре топ лак. 

2. Точки и шарени петна 

Ако имате от онези симпатични пръстени, които носехме като тийнейджъри, може да си припомните стила от 2000 г., като лакирате ноктите си в телесен цвят. Отгоре добавете цветни петна (чрез кръгла гъбичка) и накрая точки. 

Може да направите петната с по-тъмен наюанс, докато точките, разположени по средата на всяка плочка, направите с бяло, жълто, лилаво или пък розово.

 

3. Розово-прасковена идилия с маргаритки 

Нежното розово и прасковено, което присъства в много филмчета от детските ни години, виждаме и по дрехите и аксесоарите ни това лято. Ето защо ги пренасяме и по ноктите - при френския маникюр в бадемовидна форма. 

Но цветните ленти не са достатъчни. Комбинирайте ги с дребни маргаритки (направете тичинките чрез обикновени точки) в бяло, жълто и бледо оранжево. 

4. Сърца, вълни и пламъци 

Тук по ноктите има основните елементи, застъпени в детското от 1998 г. „The Powerpuff Girls“. По-късносе появи и негова адаптация, като там отново видяхме преливащи сърчица, цветни вълни, пламъци и емотиконки.

Чрез снимката ви показваме две идеи - в розово и синьо, използвани за основа на плочките. Отгоре с по-тъмен нюанс са направени въпросните декорации. Това може да стане чрез специални стикери, а за по-сръчните - с рисуване с тънка четка. 

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари