IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр 2022: 5 тенденции, които ще виждаме навсякъде

20 декември 2021 12 30

Океански нокти и цветен лак

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всички можем да се съгласим, че един от най-лесните начини да бъдем в крак с тенденциите за красота, е правилният маникюр. За разлика от подстригването или изпробването на множество активни съставки за грижа за кожата, смяната на дизайна по ноктите е забавен и лесен начин да си поиграете с цветове, текстури и форми.

С наближаването на новата година с нетърпение очакваме да запазим нашите изпитани и класически цветове на ноктите близо до сърцата ни, но също така сме развълнувани да се потопим в модерните и различни води. Именно затова трима професионалисти споделят своите прогнози за тенденциите в маникюра през 2022 година.

5 тенденции, които ще властват през следващите 12 месеца

Син лак

Рейчъл Апфел прогнозира, че синият цвят е един от най-предпочитаните през цялата година и тази тенденция ще се запази през следващите 12 месеца. Класическият нюанс ще направи пренасянето ни в следващата година по-добро и по-модерно, като можем да го използваме и за началото на пролетта. Разбира се, синьото е цветът на морето, така ще е чудесен избор и за лятото, а през зимата може да се свързва със снежинките.

Ако искате да изпробвате този простичък, но в същото време популярен нюанс, експертите съветват да заложите на пастелни дизайни. Те създават по-топло и щастливо настроение, което ще ни бъде от голяма нужда в студените месеци, които ни предстоят.

Пейзажи по ноктите

Бягството от реалността е необходимо за всеки от нас, особено през последните две години, които успяха да ни затворят у дома, да ни отдалечат от близките хора и да ни разделят като общество. За да подобрим настроението си, винаги можем да разчитаме на красивия маникюр, който през 2022 година ще се фокусира върху по-красиви и закачливи дизайни.

Експертите прогнозират, че през следващите 12 месеца на мода ще бъдат ноктите, оцветени с достойни за мечта дизайни, вдъхновени от природата. Според Pinterest, търсенията на ноктопластика с галактики са се увеличили със 115% от миналата година, пейзажите върху ноктите са нараснали с 200%, океанските дизайни са скочили с 500%, пустинните нокти – със 105%, а тези със северното сияние са нараснали с 400%.

Цветна комбинация „млечна пяна“

През 2022 година очаквайте да видите всякакви неочаквани комбинации, които не се подчиняват на нормите и вече утвърдените дизайни. Идва времето, в което да изразите себе си, независимо дали това се харесва на останалите или не. Най-важното е вие да сте доволни от резултата и да го носите с гордост, където и да отидете.

Рейчъл Апфел прогнозира, че една от тенденциите през 2022 година ще бъде цветната комбинация, наречена „млечна пяна“. Тя е младежка, свежа и се комбинира с почти всеки тоалет. Състои се от нежнорозово и кафяво, като ви дава възможност да развиете въображението си и да добавите стикери или лепенки по ваш избор.

Дъга по върховете

Няма значение в коя година навлизаме, френският маникюр винаги ще намира място в тенденциите. Той е класически избор за всеки, който не иска да привлича голямо внимание с ноктите си, но в същото време иска да изглежда елегантно. За щастие, през последните години се появиха различни вариации на френския маникюр, които ни позволяват да разчупим малко класиката и да изразим себе си.

През 2022 година тенденцията на цветния френски маникюр се завръща и е по-силна от всякога. Апфел споделя, че я вижда във всяко едно студио в Манхатън, тъй като клиентите се насочват към забавната, нестандартна дизайнерска тенденция. Изберете един ефектен нюанс за класически френски маникюр или пък поставете по един любим цвят на всеки нокът за допълнително забавление.

Матови нокти

Не се нуждаете от конкретен цвят или форма на ноктите, за да направите впечатление. Добавянето на матово покритие върху всеки нюанс има трансформиращ ефект, смятат експертите. Той превръща металика в стомана, кремавото в кадифе, перлата в сатен и така нататък. Този завършек ще бъде една от водещите тенденции през 2022 година.

За да постигнете този ефект, просто поставете матово покритие върху вече завършения маникюр и сте готови за следващото си събитие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари