IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр: Дизайни, които може да направите у дома

15 март 2022 16 30

Няколко свежи идеи, които са лесни за създаване

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Забравете в какво са се опитали да ви убедят уроците в Pinterest и YouTube, защото намирането на лесен маникюр, който да пресъздадете у дома, всъщност не е толкова лесно. Лакирането на перфектен нокът без да оцапате кожичките си с лак или пък създаването на идеален дизайн, видян в интернет, със сигурност е борба, която всяка една дама е преживявала в живота си.

Нещата се влошават още повече, когато свикнем да използваме услугите на маникюрист, но по една или друга причина нямаме време да отидем до салона. Именно тогава ни се налага не само да свалим стария лак сами, но и да прикрием несъвършенствата, останали от този процес. Тогава на помощ идват лаковете у дома, но треперенето на ръката, липсата на достатъчно светлина, пространство и всякакви други удобства, които ги има в салона, могат да ни изкарат извън нерви.

Създаването на маникюр у дома може да изглежда почти невъзможно, но за щастие има няколко дизайна, които почти всеки от нас може да пресъздаде с точност и перфектност без дори да има и един ден професионално обучение. Представяме ви няколко лесни идеи, които са красиви, но не изискват толкова много нерви и няма да ви се налага да търсите професионалист.

Ето какво може да опитате у дома:

Случайни рисунки

Мечтателните рисунки, които сте правили в училище по тетрадките си, всъщност могат да послужат като вдъхновение за маникюра у дома. За да пресъздадете този дизайн, направен от Кейт Бонар, трябва да намерите силно пигментиран цвят, за да сте сигурни, че ще изпъкне. Също така е необходимо да се запасите с четка с фин връх, с която да нарисувате рисунките върху всеки нокът. И накрая, Бонар съветва да проверите дали маникюрът е на 100% сух, преди да сложите топ лак.

Интересни завъртулки

Вероятно сте виждали абстрактни завихрени нокти в социалните мрежи, но не се притеснявайте, защото те не са толкова трудни за създаване. Маникюристката Решма Балакаран доказва, че всъщност дизайнът може съвсем спокойно да се направи и у дома, като ви трябват няколко важни инструмента и малко въображение.

Балакаран препоръчва първо да изпробвате дизайна на хартия и да инвестирате в няколко тънки четки, преди да започнете с лакирането. Може да се запасите с инструменти за създаване на точки, ивици и поставяне на стикери.

Абстрактни форми

Когато се съмнявате точно какво да си направите, никога не може да сбъркате с абстрактен дизайн върху ноктите си. Ан Томпсън, която създава маникюра на снимката, потвърждава, че това е един от най-бързите модели за пресъздаване. Тя допълва, че най-приятната част от процеса на абстрактния дизайн на ноктите е избирането на цветове, които ще се допълват взаимно и ще направят впечатление на околните.

За този маникюр тя казва, че използва два бледи цвята един смел и един тъмен нюанс. След като е събрала всичко, от което се нуждае, Томпсън прокарва лака в произволна посока. По този начин всеки един нокът се оказва в различен дизайн и маникюрът става още по-интересен.

Дъга

Този маникюр в цветовете на дъгата е още една лесна опция за лакиране у дома. Той не изисква инвестиране в професионални инструменти, а просто закупуването на различни цветове лак. На практика всеки един нокът се лакира в различен нюанс от дъгата и се получава истинска пролетна картина.

Емили Джън съветва да нанасяте поне по два слоя от всеки лак, като оставяте всеки един да изсъхне напълно, преди да сложите втория. Ако нанесете само един дебел слой, след изсъхването му ще забележите много несъвършенства, които се предотвратяват, ако слагате по малко лак, изчакате да изсъхне, и след това повторите стъпката.

Красив блясък

Почти всички момичета обичат да носят блясък по ноктите си, поради което трябва да приемете няколко съвета от маникюристката Джейми Дидлок. За да пресъздадете този дизайн, трябва да имате лъскав лак и любимия неутрален цвят.

За да създадете перфектния френски маникюр, Дидлок казва, че може да използвате някое от следните за характерната маникюрна форма на полумесец – клечка за зъби, тънка четка за очна линия, инструмент за точки, тънка четка за маникюр и дори дървен шиш.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари