IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр: На какъв френски стил да заложите?

13 март 2022 18 00

Класиката отстъпва място на нещо по-различно

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако френският маникюр беше песен, щеше да е Survivor на Destiny's Child. Докато бели върхове бяха най-търсеният стил през 90-те и началото на 2000 година, те в крайна сметка излязоха от мода. Но точно като любимите ви момичешки групи, френският маникюр в крайна сметка се завърна и сега се счита за класика във всеки салон за красота.

Белите връхчета обаче не са единствената възможност за създаването на този стил. Хората стават все по-креативни и придават на някогашния маникюр свеж обрат, като включват всеки цвят на дъгата във външния си вид. И след като смените плътните плетени пуловери в гардероба си с прохладни рокли и сте избрали лек гел овлажнител вместо плътен крем, помислете за цветното изкуство върху ноктите си като за следващия ход за пролетта.

Вместо да лакирате върховете си в непрозрачно бяло, този маникюр включва цветни алтернативи. Освен че е невероятно лесен, красотата на френския стил в нюансите на дъгата е, че е напълно индивидуален. Следвайте класическата цветова схема или създайте омбре ефект с пет нюанса в едно и също цветово семейство – изборът е ваш.

И нека бъдем честни, невъзможно е да не се усмихнете, когато погледнете надолу, за да се възхитите от върховете на пръстите си.

Сара Гибсън е съгласна с това. „Гледането на френски маникюр в цветовете на дъгата мигновено повдига настроението ви. Този стил е популярен през цялата година и прибавянето на палитра от живи цветове го прави още по-забавен“, казва тя пред InStyle.

Създаването на този цветен дизайн по ноктите започва точно като всеки друг маникюр. Оформете ноктите си с пила, отстранете всички ръбове и мъртва кожа, сложете лакочистител върху всеки нокът, за да го подготвите за лакиране.

Що се отнася до самия дизайн, няма да имате нужда от някакви фантастични инструменти. Вместо това може да използвате вградената в лака четка. След като изберете своите нюанси, нанесете слой от първия си цвят върху върха на нокътя, като използвате страничната част на четката, за да очертаете формата. Повторете тази стъпка на всичките нокти, след което нанесете втори слой цвят, за да подобрите изгледа.

След това е време за почистване. Потопете друга четка в бутилка с лакочистител и оформете всеки връх, като леко го натискате назад, преди да изсъхне напълно. Последната стъпка е топ лак с висок блясък, за да предпазите цялата ви упорита работа през следващите седмици.

Ето още няколко идеи за цветен френски маникюр, които да изпробвате:

***

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари