IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Твори с Tialoto: Великденско дръвче

15 април 2020 08 50

Включете децата в изработката на украсата

Pixabay

Остават броени дни до Великден, на който няма да празнуваме както всяка година. Въпреки социалната изолация, много семейства ще боядисат яйца и украсят домовете си, за да повдигнат своето настроение и спазят традициите.

Ако сте от онези, които вече са извадили декорациите с яйца или пък се чудят какво да измайсторят, за да усетят магията на празника, то днешната ни идея ще ви хареса. Предлагаме ви да изработите едно великденско дръвче, което да краси дома ви.

Какви материали са ви необходими?

великденско дръвче

Pixabay

Знаем, че всички си стоите #ОтговорниВкъщи, но ви се налага да излизате навън, за да пазарувате или да разходите кучето. Следващият път, когато го направите, си откъснете напъпили върбови клонки или други от някое цъфнало дръвче, с които да украсите вкъщи. Освен тях ще ви трябват декоративни яйца със закачалки, които ще откриете в много от магазините за един лев и артматериали.

Как да си направите великденско дръвче?

великденска украса

Pixabay

Вземете клонките, почистете ги от излишните издънки и ги сложете във ваза или друг подходящ съд. Ако те са с цветове, може да добавите вода, за да са по-свежи. Извадете яйцата и с помощта на децата ги закачете на отделни места по клонките.

Ако имате някое по-голямо цвете с листенца или клони, които стават за декорация, може да поставите и на него яйца. Така ще получите пъстро великденско дръвче, което ще ви накара да се усмихнете всеки път, когато минете покрай него.

Пробвайте, желаем ви светли празници!

великденско дръвче

Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари