IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пилешка салата с фета, царевица и боровинки

18 март 2012 15 35

Нещо пролетно, направено с много любов и прецизност

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Пилешка салата с фета, царевица и боровинки

Съставки:

- 4 цели обезкостени пилешки гърди без кожа;

- сол и пипер на вкус;

- зехтин;

- 3 стъбла целина (вътрешната част на стъблата), ситно нарязана на кубчета;

- 2 кочана сварена царевица;

- 1/4 глава червен лук, ситно нарязан на кубчета;

- 1-1/2 чаша боровинки;

- 3 супени лъжици пресен копър;

- 4 супени лъжици майонеза;

- 4 с.л. заквасена сметана;

- 1 цял лимон;

- 1 чаена лъжичка захар (за вкус);

- 3/4 чаша Фета;

Вземете няколко обезкостени пилешки пържоли без кожа. Овкусете ги от двете страни със сол и черен пипер на вкус. След това ги поставете в найлонова торбичка за съхранение и ги счукайте до еднаква дебелина. След това вземете оребрен тиган, загрейте в него малко зехтин и ги изпържете от двете страни за по около 7 мин. всяка, така че да се получат тези прекрасни линии, все едно са били приготвени на скара. Когато са готови, ги махнете от котлона и ги оставете настрана да се охладят. След което ги нарежете на малки парчета.


След това, нарежете три стъбла целина и около една четвърт глава от червен лук на ситно. С много остър нож отрежете царевичните зърна от един кочан царевица или ги отронете с пръсти внимателно. Добавете лука, целината и нарязаното пилешко в купата с царевицата и разбъркайте добре. Изсипете половината дресинг и отново разбъркайте.

За дресинга ще ви трябват заквасената сметана, майонезата и сиренето фета. Разбъркайте съставките с малко захар, сокът от един лимон и добавете сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте тази прекрасна пилешка салата в красиви чинии, като добавите останалата част от дресинга и украсите с боровинки и пресен копър.

Автор на статията:
Mila Mineva

КоментариКоментари