Пилешка салата с фета, царевица и боровинки
Съставки:
- 4 цели обезкостени пилешки гърди без кожа;
- сол и пипер на вкус;
- зехтин;
- 3 стъбла целина (вътрешната част на стъблата), ситно нарязана на кубчета;
- 2 кочана сварена царевица;
- 1/4 глава червен лук, ситно нарязан на кубчета;
- 1-1/2 чаша боровинки;
- 3 супени лъжици пресен копър;
- 4 супени лъжици майонеза;
- 4 с.л. заквасена сметана;
- 1 цял лимон;
- 1 чаена лъжичка захар (за вкус);
- 3/4 чаша Фета;
Вземете няколко обезкостени пилешки пържоли без кожа. Овкусете ги от двете страни със сол и черен пипер на вкус. След това ги поставете в найлонова торбичка за съхранение и ги счукайте до еднаква дебелина. След това вземете оребрен тиган, загрейте в него малко зехтин и ги изпържете от двете страни за по около 7 мин. всяка, така че да се получат тези прекрасни линии, все едно са били приготвени на скара. Когато са готови, ги махнете от котлона и ги оставете настрана да се охладят. След което ги нарежете на малки парчета.
След това, нарежете три стъбла целина и около една четвърт глава от червен лук на ситно. С много остър нож отрежете царевичните зърна от един кочан царевица или ги отронете с пръсти внимателно. Добавете лука, целината и нарязаното пилешко в купата с царевицата и разбъркайте добре. Изсипете половината дресинг и отново разбъркайте.
За дресинга ще ви трябват заквасената сметана, майонезата и сиренето фета. Разбъркайте съставките с малко захар, сокът от един лимон и добавете сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте тази прекрасна пилешка салата в красиви чинии, като добавите останалата част от дресинга и украсите с боровинки и пресен копър.