Нямате време за закуска? Предлагаме ви едно вкусно изкушение, което е подходящо за вегетарианци, за по-диетични личности и за любители на сладките неща. Рецептата е взета от книгата на Сара Метани „Peas and Thank you" и най-хубавото е, че всяко парченце съдържа по-малко от 150 калории.
Просто взимета от чинията преди да тръгнете на работа или преди тренировката ви във фитнеса.
А ето и как да ги приготвите!
Продукти:
2 чаени чаши овесени трици;
½ или ¼ чаена чаша кафява захар (зависи колко сладки ги искате);
2 щипки канела;
2 чаени лъжички сода за хляб;
1 чаена лъжичка сол;
½ чаена чаша сушени боровинки;
½ парче тофу;
½ чаена чаша ябълков сос;
1 пакетче ванилия;
Заливка:
Нискомаслено мляко, пасиран банан, ягоди, фъстъчено или бадемово масло
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 220 градуса.
- В голяма купа смесете овесените трици, захарта, канелата, содата, солта и боровинките.
- В блендер разбъркайте млякото, тофуто, ябълковия сос и ванилията, докато се получи добре разбита смес. Смесете със сухия микс от купата.
- Полученото разстелете докато стигне големина 16х16 см и печете около 40 минути във фурната.
- След като се опече, го разрежете на квадратчета и си сложете подходяща декорация или заливка.