Време за подготовка: 15 мин. Време за готвене: 20 мин.
Съставки:
- 3 супени лъжици зехтин;
- 1/2 глава червен лук (нарязан на кубчета);
- 3 скилидки чесън (смлян);
- 1 консерва домати, нарязани на кубчета;
- 1/3 чаша маслини асорти (без костилка и нарязани на едро);
- 1/3 чаша бяло вино;
- 2 цели обезкостени пилешки гърди;
- сол;
- черен пипер (млян);
- 1 супена лъжица масло;
- настърган пармезан;
- 300 гр лингуини или подобен тип паста (сварени ал денте и изцедени);
Инструкции за приготвяне:
Загрейте зехтин в среден по големина тиган, сложете кубчетата лук и разбъркайте. Оставете около 5 мин. като разбърквате от време на време, след което добавете чесъна. След минута сложете кубчетата домати заедно със сока и нарязаните маслини. Накрая добавете виното. Приготвената смес се задушава около 15 мин., като подправяте със сол и черен пипер и разбърквате.
Докато се готви сосът, начуканите пилешки гърди подправяте със сол и черен пиер. В отделен тиган загрейте лъжица зехтин и маслото, сложете месото и запечете от двете страни, докато придобие златист цвят. Сварената паста сложете в подходящ поднос. Изсипете ¾ от соса, след това пилешкото месо, а върху него останалата част от соса. Поръсете с настъргания пармезан и сервирайте.
Снимки: thepioneerwoman.com