Необходими продукти:
- 1 кг телешки флейки (почистени от мазнини и нарязани на много тънки парчета);
- 1/2 чаша соев сос;
- 3 супени лъжици шери (или червено вино);
- 2 супени лъжици кафява захар;
- 2 супени лъжици царевично нишесте;
- 1 супена лъжица смлян пресен джинджифил;
- около 300 г пресен зелен фасул;
- 5 връзки пресен лук (нарязан на парчета по около 1-2 см);
- сол (на вкус);
- 3 лъжици олио или зехтин;
- червен пипер (за поръсване);
- ориз (продълговат), предварително приготвен според указанията;
Снимка: thepioneerwoman.com
Начин на приготвяне:
В купа смесете соевия сос, шерито, кафявата захар, царевичното нишесте и джинджифилът. Добавете нарязаното на парчета месо в купата и разбъркайте с ръце. Оставете настрана да се маринова.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте олиото в тиган или в уок (китайски тиган) на много висока температура. Добавете зеления фасул и бъркайте около 1 минута. Извадете фасула в отделен съд. В същия тиган отново на много силен огън сложете половината месо и пресния лук, като по-голямата част от маринатата трябва да остане в купата. Оставете да се задуши около минута без да бъркате, след което обърнете месото от другата страна за още 30 секунди. Повторете действието с останала част от месото, пак на висока температута.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете на едно място месото, зеления фасул и маринатата, разбъркайте и оставете около 30 секунди ястието да се готви на висока температура, след което изключете котлона. Добавете сол и подправки, а сместа ще се сгъсти постепенно.
Сервирайте веднага върху предварително сварения ориз. Накрая поръсете готовото ястие със смлян червен пипер на вкус.
Снимка: thepioneerwoman.com