IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спагети от тиква с пилешки кюфтенца

30 май 2012 07 54

Нестандартно, но интересно ястие

Снимка: http://blog.womenshealthmag.com

Снимка: http://blog.womenshealthmag.com

Ето една идея за вкусно и бързо ястие вдъхновено от италианската кухня, в което няма да откриете традиционната паста, но и тя няма да ви липсва:

Спагети от тиква с пилешки кюфтенца

Съставки за 4 порции:

„Спагетени" ленти от кората на тиква

Мазнина за готвене

2 скилидки чесън, обелен и нарязан

1 малка глава лук, финно нарязана

2 супени лъжици зехтин

4 домата

1 с.л. бял винен оцет

1 с.л. сух риган

1 с.л. сух босилек

½ с.л. люспи от червена чушка

Пресен босилек или магданоз

Предварително сготвени кюфтенца от пилешко месо (или каквото предпочитате)

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190° C. Нарежете тиквата на половина по дължина и изгребете семето. Поставете специална хартия за печене в тавата и намажете с мазнина. Поставете половините тиква с месестата част надолу. Печете за 35 минути или докато можете лесно да прободете кората с вилица.

Докато тиквата се пече, сотирайте чесъна и лука в мазнина на средна температура за 5 минути. Добавете останалите съставки освен пресния босилек и гответе, разбърквайки от време на време за 20 минути. Намалете температурата, ако сосът започне да ври. Добавете кюфтенцата след 15 минути. Махнете тиквата от фурната. Изстържете напряко с вилица, за да издърпате ленти от обвивката. Разделете лентите в купи, сложете кюфтенцата и соса върху всяка порция и гарнирайте с босилек. Може да добавите настърган пармезан.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари