IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Брускети с пресни продукти

18 юни 2012 06 20

Летни италиански изкушения

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Рядко нещо може да накара устата ни да „заплаче" от копнеж и обилно да слюнкоотделя, както това може да стори аромат на чери домати, босилек и балсамов оцет.

В летния сезон можем да се наслаждаваме на зимни удоволствия, но в пресен вариант. 

Затова прегледайте тази рецепта за брускети, които много удобно могат да ви послужат и като салата, и като предястие, и като закуска, а за по-безстрашните, които не се боят да приготвят изцяло вегетариански трапези, и като основно.

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

5 скилидки чесън, ситно смлян

2 ч. ч. червени чери домати

2 ч. ч. жълти чери домати

1 с. л. балсамов оцет

16 цели листа пресен босилек

Сол и пипер

1 цяла франзела

8 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Чери доматите разрежете на половинки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Жълтите чери домати не са задължителни, но придават много повече колорит на ястието.

Снимка: thepioneerwoman.com

Счукайте или настържете чесъна и го запържете леко в сгорещения в тиган зехтин, докато промени цвета си. Не го дръжте повече от минута - нека остане златен, без да става кафяв, тъй като загорчава леко и губи аромата си.

Когато е готов, го махнете от тигана и го оставете да поизстине в купата, в която ще бъркате всички продукти.

Снимка: thepioneerwoman.com

Листата босилек навийте на  ролца и нарежете, за да станат на ленти.

Снимка: thepioneerwoman.com

В купата смесете всички продукти, като прибавите малко сол, черен пипер и балсамовия оцет. Разбъркайте добре, но внимавайте да не смачкате чери доматите прекалено.

Ако имате време, сложете сместа в хладилник за 2 часа.

Снимка: thepioneerwoman.com

Франзелата нарежете на леко продълговати шайби, за да има повече площ за намазване.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разтопете маслото в тигана и запържете филийките до златисто и от двете страни. Ако искате, можете да запечете хляба и на фурна и да спестите маслото, за да стане рецептата по-здравословна, но вкусът ѝ определено ще пострада.

Снимка: thepioneerwoman.com

Преди да сложите доматената смес върху филийките, разбъркайте я добре за последно, за да оберете утайката от дъното.

Намажете щедър слой върху всяка франзелка и сте готови за похапване и наслада.

Снимка: thepioneerwoman.com

КоментариКоментари