Една лесна рецепта от онези, които можете да сготвите с каквото намерите в хладилника. Всички продукти са заменяеми с нещо друго, освен може би хлябът наан. Той е плосък печен на фурна хляб, много подобен на по-популярната у нас арабска питка. Разпространен е силно в западна, централна и южна Азия, а с големия поток индийски емигранти достига и до други краища на света – арабските страни от Персийския залив, Европа и Северна Америка.
Понякога наанът се приготвя със стафиди и подправки за повече вкус, но за тази рецепта е добре да изполвате дюс варианта и да го овкусите с останалите продукти за пицата.
Един от най-големите плюсове на тази рецепта е, че не се занимавате с месене и разточване на тесто и блатът ви е напълно сготвен още в началото. Наан хлябът, както и арабската питка, с която при желание може да го замените, издържат също така и дълго в хладилник или фризер и можете да разчитате винаги на тях за бърза и лесна храна.
Ето и продуктите за този вариант на рецептата:
Наан – 1 хляб за 1 пица;
Сос Маринара от буркан;
Маслини, каквито и колкото обичате;
Сос песто от буркан;
Печени зеленчуци – чери домати, гъби, тиквички;
Нарязано сирене моцарела;
Зехтин;
Сол и пипер;
Следват няколко предложения за други добавки:
Салам Пеперони;
Италиански наденички;
Нарязани и печени камби – червени, зелени и жълти;
Бекон;
Тънко нарязан на шайби червен лук;
Натрошено сирене;
Рукола или спанак;
Настъргано сирене Пармезан;
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците на шайби, наредете ги в тавичка, поръсете ги със зехтин, сол и пипер.
Снимка: thepioneerwoman.com
Запечете ги на умерена фурна, докато променят цвят и форма.
Снимка: thepioneerwoman.com
Чери доматите може да са разрязани на половинки, а ако разполагате с комбинация от червени и жълти такива, пицата ви ще стане още по-пъстра.
Снимка: thepioneerwoman.com
Гъбите е добре да са на по-дебели резени, тъй като след запичането може да се стопят.
Снимка: thepioneerwoman.com
С тиквичките положението е точно обратното - колкото по-тънко са нарязани, толкова по-добре.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сега вече всички продукти за готови за нареждане върху пицата. Тук вложете творчество по ваш вкус.
Снимка: thepioneerwoman.com
За тази пица последователността е следната: намазвате хляба наан с Песто и Маринара, нареждате сиренето, а отгоре зеленчуците и маслините. Ако имате Пармезан, то той се слага най-отгоре върху всичко останало.
Снимка: thepioneerwoman.com
След като сте доволни от творението си, слагате пицата във фурната за съвсем кратко - колкото да се стопи сиренето. E Voila! Бързо, лесно и много вкусно!