IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Салата за наяждане

28 юни 2012 14 40

Салата и основно ястие в едно

Снимка: tastykitchen.com

Снимка: tastykitchen.com

Ако обичате салатите и не ви се готви основно ястие, а в същото време искате да се нахраните добре, но без да прекалявате, може би това е вашата салата. Тя представлява нещо като салата с вкусна гарнитура, която е супер вкусна и едновременно с това - засищаща.

Тази лесна салата е идеалната храна за летните вечери (а и обяди), когато няма да имате гости и не ви се готвят сложни ястия.

В същото време тя може да бъде приготвяна целогодишно и отнема не повече от 10 минути.

Ето и повече детайли за нея:

Необходими продукти:

Синьо сирене, бекон, лук, майонеза, кисело мляко, прясно мляко, зелена салата или айсберг, винен оцет, домати (може и чери) и брашно. Също така можете да добавите и див лук, ако имате.

Снимка: tastykitchen.com

Начин на приготвяне:
Първо ще трябва да изпържите бекона в тиган на висока температура, докато стане златист и от двете страни. След това го извадете с решетъчна лъжица и го сложете в съд, покрит със салфетка за няколко минути. Хартията ще попие излишната мазнина.

Снимка: tastykitchen.com

След това нарежете лука на тънки шайби, разделете ги с пръсти и ги оваляйте в брашното. Запържете ги и тях до кафеникаво-златисто. Можете да използвате същата мазнина от бекона. Тях също поставете върху салфетка, за да се отнеме част от мазнината им. Това е моментът да ги посолите.

Снимка: tastykitchen.com

Дойде време да измиете вашата зелена салата, листата на която също е добре да подредите върху кърпа, която ще попие излишните капки вода. По вкусно става, ако използвате само вътрешните листа на салатата, които са по-крехки и хрупкави. Нарежете я на по-големи резени.

Снимка: tastykitchen.com

След това нарежете и чери доматите наполовина и ги добавете към зелената салата. Ако използвате голям домат - нарежете го на няколко големи парчета.

Снимка: tastykitchen.com

Време е да добавите изпържените бекон и лучени кръгчета.

Снимка: tastykitchen.com

Дресинг:

Започнете с миксирането на майонеза и киселото мляко едно към едно. Към тях добавете натрошеното синьо сирене и накрая сложете оцета. Добавете сол и пипер на вкус. Можете да сложите и една лъжичка захар, стига това да пасва на вашите вкусови рецептори. Ако искате капнете и няколко капки прясно мляко.

Снимка: tastykitchen.com

Тази лесна салата е идеалната храна за летните вечери, когато няма да имате гости и не ви се готвят сложни ястия. В същото време тази салата може да бъде приготвяна целогодишно.

 

Снимка: tastykitchen.com

За салатата са използвани:
6 ленти бекон
олио
1 лук, нарязан на кръгчета
¼ чаша брашно
сол на вкус
1 маруля
чери домати
За дресинга:
2 парчета синьо сирене
¼ чаша кисело мляко
¼ чаша майонеза
1 супена лъжица винен оцет
½ чаена лъжичка захар
¼ ч.л. сол
черен пипер на вкус
1 супена лъжица накълцан див лук

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

аз ( преди 12 години )
И после заповядайте да драйфате. Това лека и летна салата ли я наричате с бекон. Хахаха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар