IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Картофени кожички с пълнеж

2 юли 2012 10 55

Лесно, евтино и вкусно

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате картофи и не сте на някаква строга диета, тази рецепта определено ще ви допадне. Всъщност тя не е нещо ново, а просто ви припомняме нещо вкусно, но като че ли позабравено.

Рецептата е лесна и бърза, сравнително евтина е, а е и ефектна и ако очаквате гости, ще получите овации. Пълнежът можете да сътворите и с други продукти – каквото намерите в хладилника, само картофите не можете да пропуснете!

Необходими продукти:

8 цели, средно големи картофа

4 супени лъжици масло от рапица

2 супени лъжици краве масло

Сол на вкус

1-1/2 чаша настъргано сирене „Чедър"

8 резена бекон

2 стръка зелен лук

1/2 чаша заквасена сметана

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Измийте добре картофите и почистете горния им слой хубаво, без да ги белите. Можете старателно да ги изтъркате с грапава кърпа. После ги намажете с разтопеното масло от рапица, посолете ги и ги подредете в тавата (може и върху лист хартия за печене). Печете ги около 30-40 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

През това време нарежете бекона на филийки и го запържете до златисто. След като е готов, го нарежете на ситно.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това настържете сиренето „Чедър" и накълцайте на дъска стръковете зелен лук.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като извадите картофите от фурната, ги изчакайте за малко да изстинат, тоест да не са горещи. След това ги разрежете на две равни половини по широката им част и с помощта на лъжица за сладолед – издълбайте вътрешността им.

Снимка: thepioneerwoman.com

Вътрешността можете да смесите с малко масло, мляко, сол и черен пипер и да го сервирате като друго ястие.

Снимка: thepioneerwoman.com

Издълбаните картофени кожички намажете с масло отвътре и отвън, отново с помощта на четка. След това ги върнете във фурната за 5 до 8 минути докато започнат да стават златисто кафяви по ръбовете. След малко ги обърнете да се запекат и от другата страна с помощта на щипка.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете, поръсете ги с настърганото сирене и добавете нарязания, изпържен бекон и ги върнете обратно във фурната за няколко минути, колкото сиренето да се разтопи за около 3-4 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като ги извадите, добавете по една лъжица заквасена сметана във всяка картофена кожичка и на финала поръсете зеления лук. Готови са за сервиране!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари